ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Netflix: Γιατί «ξεφουσκώνει» μετά το περσινό ρεκόρ νέων συνδρομών

Eπιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των συνδρομητών του

Kathimerini.gr

Την επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των συνδρομητών του ανακοίνωσε το Netflix, μετά την «έκρηξη» εγγραφών εν μέσω πανδημίας πέρυσι. Περίπου 3,98 εκατομμύρια ήταν οι νέοι συνδρομητές στο πρώτο τρίμηνο του 2021 (εκ των οποίων τα 1,8 εκατομμύρια στην Ευρώπη και τα 1,36 εκατ. στην Ασία), έναντι πρόβλεψης για 6,2 εκατομμύρια διεθνώς.

Αυτό είχε ως συνέπεια οι μετοχές της εταιρείας να σημειώσουν «βουτιά» 11% στο αμερικανικό Χρηματιστήριο λόγω απογοήτευσης των επενδυτών, μειώνοντας έτσι κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια τη χρηματιστηριακή αξία του. Η μετοχή είχε ανέβει κατά 27% μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι σταδιακά, καθώς θα αυξάνονται οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 και οι άνθρωποι θα «ξεμυτίζουν» ολοένα συχνότερα από το σπίτι-καταφύγιό τους, η παρακολούθηση του Netflix θα φθίνει, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί.

Το 2020 το Netflix είχε προσθέσει 15,8 εκατομμύρια νέους συνδρομητές, καθώς οι άνθρωποι έμειναν περισσότερο στο σπίτι τους εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού. Το μεγαλύτερο ποσοστό των συνδρομητών (9,3 εκατομμύρια) είχε προέλθει από την Ασία, μία αύξηση 65% έναντι του 2019.

Όμως, η πανδημία εξελίχθηκε σε δίκοπο μαχαίρι για το Netflix, καθώς αναγκαστικά έβαλε «φρένο» στις νέες παραγωγές του. Το Netflix ανακοίνωσε ότι αυτή η έλλειψη νέων παραγωγών πιθανώς συνέβαλε στην επιβράδυνση της αύξησης των συνδρομητών στην αρχή του 2021 και εκτίμησε πως το πρόβλημα θα συνεχιστεί και στο δεύτερο τρίμηνο φέτος (προβλέπει την προσθήκη μόνο ενός εκατομμυρίου νέων συνδρομητών, έναντι των προβλεπόμενων 4,8 εκατομμυρίων). Αλλά εξέφρασε αισιοδοξία ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί με την προσθήκη νέων σειρών και ταινιών στο πρόγραμμά του μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, όταν θα κυκλοφορήσουν νέες σεζόν δημοφιλών σειρών («You», «Money Heist», «The Witcher», «Sex Education» κ.ά.) και ταινιών (όπως οι «Red Notice» με τους Γκαλ Γκαντότ και Ράιαν Ρέινολντς και «Don’t look up» με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζένιφερ Λόρενς, Κέιτ Μπλάνσετ και Μέριλ Στριπ).

Το ανταγωνιστικό Disney+ της Walt Disney Co κερδίζει συνεχώς έδαφος και τον Μάρτιο ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια συνδρομητές, έναντι διπλάσιων του Netflix (207,6 εκατ.) στο τέλος Μαρτίου 2021. Πάντως, παρά την επιβραδυνόμενη ανάπτυξή του, το τελευταίο ανέφερε μεγάλα έσοδα 7,16 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη 1,71 δισ. δολ. (έναντι 709 εκατ. δολ. στο πρώτο τρίμηνο του 2020), σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Geek: Τελευταία Ενημέρωση