ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα «Πειραγμένα» με υπογραφή Βασίλη Κουτουρούσιη

Μια αλλιώτικη γαστρονομική εμπειρία η οποία περιλαμβάνει αγαπημένα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας σε μια «πειραγμένη» εκδοχή

Newsroom K

Η ποιότητα, η λεπτομέρεια και οι ξεχωριστές γεύσεις είναι τα στοιχεία που θα συναντήσουν οι επισκέπτες μόλις δοκιμάσουν τα πιάτα του Βασίλη Κουτουρούσιη στο γαστρονομικό τους ταξίδι στα «Πειραγμένα».

Γέννημα θρέμμα Λευκωσιάτης, ο Βασίλης Κουτουρούσιης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από το δημιουργικό εναλλακτικό εστιατόριο «Πειραγμένα» στα Λύμπια. Διαθέτει μακρά θητεία στις κουζίνες καθώς άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική το 2003. Πριν από πέντε χρόνια ξεκίνησε συνεργασία η οποία οδήγησε στο άνοιγμα ενός χώρου άκρως κυπριακού, σε ένα αρχοντικό παλιό σπίτι στα Λύμπια, με κουζίνα μοναδική, έχοντας αποκτήσει φανατικούς φίλους.

Ο Βασίλης από τα εφηβικά του χρόνια συνειδητοποίησε ότι αυτό με το οποίο ήθελε να ασχοληθεί ήταν η κουζίνα και η υψηλή γαστρονομία. Έτσι, ακολούθησε σχετικές σπουδές στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Κέρκυρα και έπειτα απέκτησε το Grand Diplôme του, από τη σχολή Le Cordon Bleu στο Παρίσι, με εξειδίκευση στη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική και την οινολογία.

Τα τελευταία επτά χρόνια βρίσκεται στο ξενοδοχείο Semeli στη Λευκωσία ως Executive Chef και παράλληλα, στο εστιατόριο «Πειραγμένα» στα Λύμπια. Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί με σκοπό να προσθέσει στον γαστρονομικό χάρτη της Κύπρου μια αλλιώτικη γαστρονομική εμπειρία, η οποία περιλαμβάνει αγαπημένα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας σε μια «πειραγμένη» εκδοχή, αλλά και νέα πιάτα τα οποία δημιουργούμε κάθε εποχή με μεγάλο ενθουσιασμό.

Τι αγαπάτε στη δουλειά σας;

Τα πάντα! Αυτή τη δουλειά αν δεν την αγαπάς, δεν μπορείς να την κάνεις σωστά. Το ότι είμαι σε θέση να δημιουργήσω και να προσφέρω με αγάπη μού δίνει συνεχώς θετική ενέργεια και έμπνευση.

Τι απεχθάνεστε;

Δεν απεχθάνομαι κάτι στη δουλειά μου. Την απολαμβάνω κάθε στιγμή και είμαι πάντα έτοιμος για νέες προκλήσεις. Είμαι από τους ανθρώπους που ευτύχησαν να κάνουν το χόμπι τους και αυτό που αγαπούν επάγγελμα. Τα εξαντλητικά ωράρια και η εργασία σε γιορτές και αργίες σαφώς και κάποτε κουράζουν. Το γεγονός, όμως, ότι συμβάλλεις με τις γεύσεις σου στις ξεχωριστές στιγμές των ανθρώπων γύρω σου είναι η πιο «γλυκιά» ανταμοιβή.

Ποια είναι η γεύση που σάς γυρνάει στα παιδικά σας χρόνια;

Αρκετές γεύσεις με γυρνούν στα παιδικά μου χρόνια. Κυρίως, η γεύση του φρέσκου κόλιανδρου που χρησιμοποιούσε η γιαγιά μου στην κουζίνα της, αλλά και το ελαιόλαδο.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σάς έχουν δώσει σχετικά με τη μαγειρική;

«Όταν μαγειρεύεις, να μαγειρεύεις λες και θα φάνε οι αγαπημένοι σου άνθρωποι από αυτό».

Πόσο εκπαιδευμένο είναι το κοινό της Κύπρου στη γαστρονομία και πόσο θεωρείτε ότι εκτιμάει τη μαγειρική τέχνη;

Το κοινό της Κύπρου, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχει άποψη και σαφώς είναι σε θέση να ξεχωρίσει το καλό φαγητό. Εκτιμά και σέβεται τις ποιοτικές επιλογές και τη μαγειρική τέχνη. Υπάρχει μια μερίδα του κοινού που είναι δεκτική σε νέες γεύσεις και μια άλλη, η οποία είναι πιο παραδοσιακή και μένει πιστή στα κυπριακά πιάτα.

Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας;

Το πάντρεμα της γαλλικής με τη μεσογειακή κουζίνα και τα προϊόντα εποχής.

Δείτε τα «Πειραγμένα» στον οδηγό Wiz

Δείτε περισσότερα εστιατόρια στον οδηγό Wiz

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Pitot

Pitot

Εδώ θα έρθετε και θα σας σερβίρουν εξαιρετικό χούμους, χειροποίητο κεμπάπ, φαλάφελ, sabich, shakshuka και πολλά άλλα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Παλαιά Ελιά

Παλαιά Ελιά

Από το μενού δεν λείπουν οι καφέδες, διάφορα δροσιστικά ποτά και κοκτέιλ
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Mitbah

Mitbah

Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά και είναι ιδανικό για ένα γρήγορο γεύμα αφού διαθέτει όμορφη περιποιημένη αυλή
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Για φαγητό με το μαγιό

Για φαγητό με το μαγιό

Αυτά τα ταβερνάκια που είναι σε άμεση επαφή με τη θαλασσινή αύρα, που τα κατακλύζει η μυρωδιά από το ιώδιο και που όταν ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Pasta Strada

Pasta Strada

Οι επιλογές κινούνται από τις κλασικές ναπολιτάνα, μπολονέζ, αραμπιάτα, καρμπονάρα σε πιο ιδιαίτερες όπως μεξικάνικη, ινδική, ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X