ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μυστικά για σαγηνευτικό χαμόγελο, που σκλαβώνει

Πώς να αποκτήσεις λευκά και λαμπερά δόντια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα εντυπωσιακό χαμόγελο κερδίζει πάντοτε τις εντυπώσεις. 

Κανείς και καμία δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη γοητεία ενός λαμπερού, πηγαίου χαμόγελου. Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα κόλπα, τα οποία μπορείς να ακολουθήσεις για αποκτήσεις καθαρά, λευκά δόντια, αναδεικνύοντας το χαμόγελο και τη γοητεία σου στο έπακρο.

1) Μην αμελείς το βούρτσισμα των δοντιών. Το κατάλληλο βούρτσισμα πρέπει να γίνεται επί καθημερινής βάσεως, μετά από κάθε γεύμα, με χρονική διάρκεια τουλάχιστον 3 λεπτών.

2) Μην κάνεις κατάχρηση καφέ, τσαγιού και αναψυκτικών. Ως γνωστόν, τα ροφήματα αυτά προκαλούν κίτρινες κηλίδες και πέτρα στα δόντια. Προσπάθησε, λοιπόν, να κάνεις όσο το δυνατόν περιορισμένη κατανάλωση.

3) Προσοχή στο φθόριο. Προσπάθησε να μη χρησιμοποιείς οδοντόκρεμες με φθόριο και να μην πίνεις νερό που περιέχει φθόριο. Το φθόριο καταστρέφει τα δόντια και θεωρείται υπεύθυνο και για διάφορες άλλες ασθένειες.

4) Σταματήστε το κάπνισμα. Η νικοτίνη που περιέχεται στο τσιγάρο εισχωρεί στο σμάλτο των δοντιών, καταστρέφοντάς το και επιφέρει κίτρινες και καφέ κηλίδες στα δόντια που είναι δύσκολο να απομακρυνθούν.

5) Επιτρέπονται οι ταινίες λεύκανσης. Μπορείτε να τις προμηθευτείτε από ένα εγκεκριμένο φαρμακείο, αφού συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας. Ωστόσο, πρέπει να αποφεύγετε τη συχνή χρήση, αφού μόνο μία φορά τον μήνα ενδείκνυται να τις χρησιμοποιείτε.

6) Μασήστε κόκκινα φρούτα. Φρούτα όπως οι φράουλες, για παράδειγμα, περιέχουν το λεγόμενο μαλικό οξύ, το οποίο αποδεδειγμένα συμβάλλει στην απομάκρυνση των λεκέδων από τα δόντια.

7) Κόψτε την κακιά συνήθεια να τρώτε τα νύχια σας. Και όμως, αυτή η συνήθεια καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών, κάνοντάς τα πιο αδύναμα και επιρρεπή στις «απειλές» που αναφέραμε πιο πάνω.

8) Τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρό σου. Μην αμελείς να επισκέπτεσαι τον οδοντίατρό σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για ένα απλό τσεκ απ και για την καθιερωμένη φροντίδα. Η πιο σημαντική συμβουλή από όλες τις ανωτέρω.

 

 

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση