ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σνακ που τελικά, δεν είναι τόσο υγιεινά

Πολλές φορές αυτά τα τρόφιμα που φαίνονται υγιεινά μπορεί να κρύβουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες, σάκχαρα και άλλα πρόσθετα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μας

must.com.cy

Μαρία Σάββα

Καθώς προσπαθούμε να υιοθετήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, συχνά αναζητούμε τρόφιμα που θεωρούμε πιο ευεργετικά για την υγεία μας. Όμως, πολλές φορές αυτά τα τρόφιμα που φαίνονται υγιεινά μπορεί να κρύβουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες, σάκχαρα και άλλα πρόσθετα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μας.

Μπαρές Granola

Παρά την εμφάνισή τους ως υγιεινές επιλογές, πολλές μπάρες granola είναι πλούσιες σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και σάκχαρα. Αυτές οι μπάρες συχνά περιέχουν υψηλά επίπεδα ραφιναρισμένων σακχάρων και τεχνητών γλυκαντικών, ώστε να διατηρούνται φρέσκες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τσιπς Λαχανικών

Παρόλο που φαίνεται ότι προέρχονται από λαχανικά, πολλά τσιπς λαχανικών είναι γεμάτα με επεξεργασμένα συστατικά και πρόσθετα. Αυτά τα τσιπς συνήθως βασίζονται σε αμυλώδη πληρωτικά και επεξεργασμένα έλαια, θυσιάζοντας τη διατροφική τους αξία για τη γεύση.

Αθλητικά Ποτά

Τα αθλητικά ποτά περιέχουν συνήθως υψηλά επίπεδα ραφιναρισμένων σακχάρων και τεχνητών γλυκαντικών. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σακχάρου στο αίμα, ενώ η προσθήκη τεχνητών χρωμάτων και γεύσεων μειώνει τη διατροφική αξία τους.

Burger Φυτικής Προέλευσης

Πολλά μπιφτέκια φυτικής προέλευσης περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες και σάκχαρα. Παρόλο που προβάλλονται ως υγιεινές επιλογές, συχνά περιέχουν υψηλά επίπεδα εξευγενισμένων δημητριακών και πρόσθετων σακχάρων για βελτίωση της γεύσης.

Ντρέσινγκ για Σαλάτες με Χαμηλά Λιπαρά

Αν και με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, πολλά ντρέσινγκ για σαλάτες περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες και σάκχαρα. Η συμπερίληψη τεχνητών γεύσεων και χρωμάτων μειώνει περαιτέρω τη θρεπτική τους αξία.

Επομένως, ενώ κάποια τρόφιμα μπορεί να φαίνονται ως υγιεινές επιλογές, είναι σημαντικό να διαβάζουμε τις ετικέτες και να είμαστε ενήμεροι για τα συστατικά τους, προκειμένου να προωθούμε μια πραγματικά υγιεινή διατροφή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση