ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι πιο επικίνδυνες χώρες για solo ταξίδι

Οι χώρες που ναι μεν είναι απίστευτα εντυπωσιακοί προορισμοί αλλά χρειάζεται λίγο περισσότερο θάρρος και προνοητικότητα

must.com.cy

Γιώργος Γκαρακλίδης

Σήμερα υπάρχουν στο σύνολο 195 χώρες στον κόσμο. 195 διαφορετικά κράτη που λειτουργούν αυτόνομα ή υπάγονται σε άλλα αλλά θεωρητικά και πολλές φορές και πρακτικά είναι συνολικά 195. Με τόσες επιλογές, θα έλεγε κανείς πως ένας μέσος ταξιδιώτης δεν βαριέται ποτέ ως προς την επιλογή του προορισμού αν αναλογιστεί κανείς πως οι 195 αυτές χώρες ποικίλλουν σε μέγεθος, σε χωριά, σε νησιά. Ωστόσο υπάρχουν μεν πολλές επιλογές αλλά κάθε χώρα λειτουργεί με τους δικούς της νόμους που θέσπισε πριν ο κάθε τουρίστας την επιλέξει ως προορισμό οπότε οι κίνδυνοι που καραδοκούν ενδεχομένως να είναι διάφοροι. Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε μια λίστα με τις πιο επικίνδυνες χώρες για να ταξιδέψετε μόνοι σας. Και που δεν είναι και απόλυτο καθώς και ως ομάδα οι κίνδυνοι μπορεί να υπερτερούν.

Νότια Αφρική 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by South African Tourism (@meetsouthafrica)

Κοσμοπολίτικη και με αέρα υψηλής αρχιτεκτονικής η Νότια Αφρική σίγουρα είναι από τις χώρες που αξίζει κανείς να επισκεφθεί στη ζωή του ιδίως αν προέρχεται από Ευρωπαϊκή χώρα καθώς σε τίποτα δεν θυμίζει ευρωπαϊκό έδαφος. Είναι μια χώρα που συνδυάζει παλαιακά στοιχεία με μεταμοντέρνα, πέραν δηλαδή του συγχρονισμού όπως τον έχουμε συνηθίσει. Παρ’ όλ’ αυτά δεν παύει να θεωρείται ένας επικίνδυνος προορισμός για μόνους ταξιδιώτες κυρίως αν πρόκειται για γυναίκες καθώς η χώρα έχει καταγράψει ιστορικό στη σκληρή αντιμετώπιση των γυναικών ασχέτως αν είναι ντόπιες ή ξένες.

 

Μεξικό

Ονειρικός προορισμός χειμώνα καλοκαίρι. Οι παραλίες της χώρας πρωτοστατούν στις λίστες με τις πιο εντυπωσιακές, καθαρές και πιο πολυσύχναστες παραλίες και ο φυσικός πλούτος της γης «παρασύρει» οποιονδήποτε. Ωστόσο το Μεξικό ήταν και συνεχίζει να είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Και πάλι θα αναφέρουμε γυναίκες ταξιδιώτες διότι στη χώρα επικρατεί ακόμη η νοοτροπία του ματσίσμο και λόγω των χιλιάδων γυναικοκτονιών καθημερινά (ιδίως στην πολιτεία Tijuana όπου έχει γίνει πλέον συνήθεια να δολοφονούνται γυναίκες καθημερινά χωρίς υπερβολές) και ανθρωποκτονιών γενικότερα, οι αρχές δεν συνηθίζουν να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά.

 

Αίγυπτος

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Experience Egypt (@experienceegypt)

Η χώρα έχει απίστευτο φυσικό πλούτο, βαθιά και σημαντική ιστορία και συναρπαστικές δραστηριότητες που δεν συνηθίζουν αλλού. Όσον αφορά την ασφάλεια τώρα, θα γίνω γραφικός αλλά η ασφάλεια στους δρόμους, κυρίως για τις γυναίκες, έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Τόσο άνδρες όσο και γυναίκες μπορεί να πέσουν θύματα ληστείας στους δρόμους είτε το πάρουν πρέφα έγκαιρα είτε όχι. Αλλά και πάλι, οι γυναίκες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και λυπάμαι που το ξανατονίζω. Καλό είναι να συμμορφώνονται με τους κανόνες ένδυσης στη χώρα και να αποφεύγεται η οπτική επαφή με ντόπιους για να μην σκάσουν μύτη απρόοπτες και δυσάρεστες εκπλήξεις. Σε ορισμένες κακόφημες περιοχές αν εντοπιστούν γυναίκες να κυκλοφορούν μόνες τους συνήθως προειδοποιούνται ή δίνουν στόχο.

 

Βενεζουέλα

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fran He Mo (@franhemo)

Η χώρα, χωρίς υπερβολές, ίσως να είναι μία από τις ομορφότερες στη Λατινική Αμερική, αν όχι η ωραιότερη σε θέμα φυσικού πλούτου, σε θέμα φυσικών πόρων, σε τροπικές παραλίες, και ίσως έχει το καλύτερο κλίμα για επιβίωση. Ωστόσο το κράτος της Βενεζουέλας περνάει μία από τις χειρότερες κρίσεις στην ιστορία της για σχεδόν μία δεκαετία με τις ανθρωποκτονίες να λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα. Το Καράκας, η πρωτεύουσα της χώρας, είναι η πόλη με τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρωποκτονιών κι αυτό να συμβαίνει σε μια περίοδο ειρήνης, κάτι εξωφρενικό. Ως τουρίστας δεν μπορείς να κυκλοφορείς με το κινητό, το πορτοφόλι ή το γυαλί ηλίου ή μια αμφίεση που δείχνει ακριβή γιατί γίνεσαι στόχος με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Και είναι πραγματικά κρίμα, άδικο και προκαλεί συναισθήματα αγανάκτησης η πιο αναπτυσσόμενη χώρα λόγω των άφθονων κοιτασμάτων πετρελαίου σε εποχές 1960, 1970, 1980 που θεωρούνταν η χώρα των ευκαιριών να βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση.

 

Mαρόκο 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Visit Morocco (@visit_morocco_)

Μια χώρα πολύχρωμη, πολυδιάστατη και απρόβλεπτη απ’ όλες τις απόψεις. Θυμίζει ταξίδι στον χρόνο και προς τα πίσω αλλά και προς τα εμπρός. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Ισπανία που ειρωνικά είναι από τις ασφαλέστερες προς επίσκεψη ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι Μουσουλμάνοι οπότε οφείλουν οι επισκέπτες να σεβαστούν τους τοπικούς κανόνες και ιδίως όταν πρόκειται για το ντύσιμο. Όχι ακάλυπτοι ώμοι, τα κοντά παντελονάκια σορτς ή οι κοντές φούστες καλύτερα να μείνουν στη ντουλάπα και ναι το ξέρω πως το έχουμε πει πολλές φορές αλλά οι γυναίκες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές καθώς μια γυναίκα με το πιο πάνω ντύσιμο και μόνη θα τραβήξει περισσότερο τα βλέμματα από έναν άντρα ή μια παρέα αντρών και γυναικών κι εδώ κάνουμε λόγο για solo trip. Καλό είναι επίσης να μην έχετε πολλά μετρητά πάνω σας και να τα έχετε σπαστά σε διάφορα σημεία, από τα παπούτσια σας (ναι το έχουμε κάνει) μέχρι τις μπροστινές τσέπες. Αν και η χώρα δεν έχει τεράστια εγκληματικότητα, οι μικροκλοπές συμβαίνουν και κυρίως γι’ αυτό συμβουλεύουμε και για τίποτα άλλο. Γενικότερα το Μαρόκο είναι πιο ασφαλές μέρος από τα υπόλοιπα της λίστας.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν αποτρέπουμε κανέναν να ταξιδέψει στους πιο πάνω αναφερθέντες προορισμούς αλλά συμβουλεύουμε να έχετε κανονίσει τα ταξίδια με κάθε λεπτομέρεια από την άκρη κάθε γράμματος, να είστε κατά προτίμηση ομάδα ατόμων και άνδρες και γυναίκες, να γνωρίζετε από πριν ποια μέρη θεωρούνται πιο ασφαλή και ποια λιγότερο και να συμμορφωθείτε με τους κανόνες της χώρας την οποία επισκέπτεστε χωρίς να παραβαίνετε τους κανόνες. Να θυμάστε πως εσείς είστε οι φιλοξενούμενοι στον εκάστοτε προορισμό. Κατά τα άλλα, καλό ταξίδι και φροντίστε να εμπλουτίζετε τις στιγμές που σας χαρίζονται!

 

 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση