ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

5 πόλεις της Ιταλίας που αξίζει να επισκεφθούμε τον Οκτώβριο

Δείτε τις πόλεις που θα σας εντυπωσιάσουν με την μαγευτική ομορφιά τους

must.com.cy

Της Στυλιάνας Κυριάκου

Η Ιταλία είναι από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς και όχι άδικα. Εκτός του ότι είναι από τις πιο ρομαντικές χώρες στον κόσμο, κρύβει πολλές ομορφιές κι έχει ιστορικές πόλεις που η ομορφιά τους είναι πραγματικά μαγευτική. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε πέντε από αυτές τις οποίες ξεχωρίσαμε.

Ρώμη

Η πρωτεύουσα της χώρας είναι σταθερή και ανεκτίμητη αξία. Έχει πολλά αρχαία μνημεία, ενδιαφέρουσες μεσαιωνικές εκκλησίες, πανέμορφες βρύσες, μουσεία και ανακαινιστικά παλάτια. Η μοντέρνα Ρώμη είναι μια πολυσύχναστη και ζωντανή πόλη και διαθέτει μερικά εξαιρετικά εστιατόρια και νυχτερινή ζωή. Η πλατεία του Αγίου Πέτρου και η πόλη του Βατικανού είναι επίσης εύκολα προσβάσιμες όταν φτάνουν στη Ρώμη.

Βενετία

Ίσως να είναι και η πιο ρομαντική πόλη της Ιταλίας, χτισμένη με νερό στη μέση μιας λιμνοθάλασσας. Η Βενετία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για τους επισκέπτες της Ιταλίας. Η καρδιά της Βενετίας είναι η Piazza San Marco με την υπέροχη εκκλησία της, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου . Υπάρχουν πολλά μουσεία, παλάτια και εκκλησίες για να επισκεφτείτε και να περιπλανηθείτε κατά μήκος των καναλιών της Βενετίας είναι ενδιαφέρον.

Φλωρεντία

Η Φλωρεντία είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικά κέντρα της αναγέννησης της Ιταλίας. Ο ντουόμο και το βαπτιστήριο είναι μαγευτικοί αλλά γεμάτοι με τουρίστες, όπως και η μεγάλη πλατεία τους. Η πόλη διαθέτει πολλά εξαιρετικά μουσεία με πολλά διάσημα έργα ζωγραφικής και γλυπτά. Υπάρχουν επίσης παλάτια και κήποι Medici.

Μιλάνο

Το Μιλάνο, μία από τις πλουσιότερες πόλεις της Ευρώπης, είναι γνωστό για κομψά καταστήματα, γκαλερί και εστιατόρια και έχει ταχύτερο ρυθμό ζωής από τις περισσότερες ιταλικές πόλεις. Έχει επίσης μια πλούσια καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Ο γοτθικός του Duomo, με την όμορφη μαρμάρινη πρόσοψη, είναι υπέροχος. Η ζωγραφική του Da Vinci στο The Last Supper είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Μιλάνου και η La Scala είναι μία από τις πιο διάσημες ορδές του κόσμου

Νάπολη

Είναι από τις πιο ζωντανές πόλεις της Ιταλίας. Βρίσκεται στην ακτή νότια της Ρώμης και είναι η πιο σημαντική πόλη στη νότια Ιταλία. Η Νάπολη έχει υποβληθεί πρόσφατα σε κάποια ανακαίνιση, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλο μέρος του παλιού της χαρακτήρα. Έχει πολλούς ιστορικούς και καλλιτεχνικούς θησαυρούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση