ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

6 σημεία της Κύπρου που «ανακαλύψαμε» φέτος

Είδαμε αρκετά σημεία του νησιού να πρωταγωνιστούν στο Instagram και να διαδίδονται στα κοινωνικά δίκτυα

must.com.cy

Για ακόμα μια χρονιά οι εκδρομές στην Κύπρο είχαν την τιμητική τους. Τα Σαββατοκύριακα φεύγαμε προς τα ορεινά ή στα παράλια, περπατούσαμε, εξερευνούσαμε, φωτογραφίζαμε και συχνό φαινόμενο είναι όταν κάποιος αναδεικνύει ένα σημείο μετά να ακολουθούν κι άλλοι. Κάτι τέτοιο είχε γίνει πέρσι με το σπιτάκι στη Διερώνα της Λεμεσού, το δεντρόσπιτο στο Καμπί και το EDRO III στην Πέγεια που συχνά γίνεται viral στα κοινωνικά δίκτυα.

Φέτος, αν και δεν το παρατηρήσαμε σε τέτοιο βαθμό, είδαμε αρκετά σημεία του νησιού να πρωταγωνιστούν στο Instagram και να διαδίδονται στα κοινωνικά δίκτυα.

Τι είδαμε φέτος ανάμεσα στους travellers της Κύπρου;

Η διπλογέφυρα στην Τριμίκλινη

Στην επαρχία Λεμεσού και πιο συγκεκριμένα στην ορεινή περιοχή, θα συναντήσεις κάτι μοναδικό: το ξεχωριστό, διπλό γεφύρι της Τριμίκλινης. Η πρώτη φάση της κατασκευής του γεφυριού ολοκληρώθηκε το 1901 και προοριζόταν να εξυπηρετεί κάρα που μετακινούνταν από τη μία άκρη της Κύπρου στην άλλη, διασχίζοντας την ορεινή Λεμεσό. Η δεύτερη φάση ολοκληρώθηκε το 1917, αφότου εμφανίστηκαν τα πρώτα μηχανοκίνητα οχήματα. (φωτογραφία: @boramarkovicphotography)

Η εκκλησία του Τίμιου Σταυρού στον Πεδουλά

Στο χωριό Πεδουλάς της επαρχίας Λευκωσίας, βρίσκεται ο Ιερός Ναός Προόδου Τιμίου Σταυρού, χτισμένος το 1986 σε μοντέρνο αρχιτεκτονικό στυλ και διακοσμημένος με μοντέρνες αγιογραφίες. Ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του ναού είναι ο πελώριος λευκός σταυρός 25 μέτρων που βρίσκεται στην νότια πλευρά. Ο ναός γιορτάζει την ύψωση του σταυρού κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά ολόχρονα αποτελεί συχνός σταθμός για όσους ταξιδεύουν προς το μοναστήρι του Κύκκου. (φωτογραφία: @pantelis.glossy)

Το νησάκι στην Πέγεια

Το νησάκι Γερόνησος, με έκταση 26 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται 280 μέτρα από την ακτή και παραμένει ακατοίκητο από τον 14ο ή 15ο αιώνα. Σκέψεις για δημιουργία ξενοδοχείου στο νησί, το 1982, οδήγησαν στις πρώτες ανασκαφές του που έφεραν στο φως ελληνιστικά ερείπια που έβαλαν μόνιμο φρένο σε οποιαδήποτε έργα. Τα φυλαχτά από ασβεστόλιθο έμοιαζαν με εκείνα που χρησιμοποιούνταν στα ιερά του Απόλλωνα, που οδήγησε στο συμπέρασμα πως ίσως στο νησί λάμβαναν χώρα τελετουργίες για τον θεό αυτό και απ' αυτό θεωρείται πως πήρε και το όνομά του. (φωτογραφία: @mr_droner_cy)

Το Φαράγγι του Μαρτυρίου στην Κοίλη

Το Φαράγγι του Μαρτυρίου βρίσκεται απομονομένο στην κοιλάδα του ποταμού Μαυροκόλυμπου της Πάφου, κοντά στο χωριό Κοίλη, κρυμμένο στη βλάστηση. Οι βράχοι σχηματίζουν φυσικά τοιχώματα και παρόλο που δεν έχει μεγάλη έκταση το πέρασμα είναι αρκετά στενό και συχνά πρέπει να περάσεις μέσα από λίμνες για να προχωρήσεις. Στη διαδρομή όμως θα συναντήσεις χρώματα της φύσης, μικρούς καταρράκτες και, γενικότερα, ένα ονειρικό τοπίο που ίσως δεν γνώριζες καν πως υπήρχε στην Κύπρο. Το Φαράγγι έχει μήκος μόλις 100m, με ύψος γύρω στα 10m. (φωτογραφία: @elianadionysiou)

Τα Μωσαϊκά στην Αυδήμου

Στο δυτικό τέρμα της παραλίας Μελάντα, μέσα στη φύση, συναντάς τρεις κύκλους, δημιουργημένους από πέτρες από έναν Ρώσο καλλιτέχνη. Το μέγεθός τους αλλά και η λεπτομέρειες δεν μπορούν παρά να σε κάνουν να σταματήσεις και να τους επεξεργαστείς. (φωτογραφία: @boy.voyage)

Η Σπηλιά του Δράκου στον Πωμό

Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι του Πωμού, σε μια ήσυχη περιοχή, με πρόσβαση μετά από ένα μικρό μονοπάτι, παρόλο που δεν έχει υπηρεσίες γύρω είναι ένα πανέμορφο τοπίο που θα λατρέψεις, με την εν λόγω σπηλιά να ανοίγει προς τα κρυστάλλινα νερά. (φωτογραφία: @anthimosmav)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση