ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βραζιλία: Η γενική εισαγγελία ζητεί να ερευνηθεί ο ρόλος του Μπολσονάρο στις ταραχές

Υποψίες Λούλα για «εκ των έσω» διευκόλυνση της εισβολής

Kathimerini.gr

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Βραζιλίας ζήτησαν την Παρασκευή από το Ανώτατο Δικαστήριο να ερευνήσει τον ρόλο του πρώην προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο στις αντιδημοκρατικές ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα την εισβολή σε κυβερνητικά κτίρια από υποστηρικτές του στη Μπραζίλια την περασμένη Κυριακή.

Η γενική εισαγγελία ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για τον Ζαΐρ Μπολσονάρο και την ενδεχόμενη ευθύνη του στη λεηλασία δημοσίων κτιρίων από οπαδούς του στην πρωτεύουσα στις 8 Ιανουαρίου.

Ο Μπολσονάρο, ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα τέλη Δεκεμβρίου, πρέπει να ερευνηθεί επειδή θεωρείται ύποπτος ότι είναι ένας από τους «υποκινητές και ηθικούς αυτουργούς» της λεηλασίας σε εθνικά ιδρύματα στη Μπραζίλια, μια εβδομάδα μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον αριστερό αρχηγό του κράτους Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, εξηγεί η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

Υποψίες Λούλα για «εκ των έσω» διευκόλυνση της εισβολής

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούις Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, δήλωσε ότι υποπτεύεται πως φανατικοί υποστηρικτές του προκατόχου του Ζαΐρ Μπολσονάρο μεταξύ του προσωπικού του προεδρικού μεγάρου διευκόλυναν την εισβολή στα κυβερνητικά κτίρια της πρωτεύουσας την περασμένη Κυριακή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο μέγαρο Πλανάλτο, ο Λούλα δεσμεύθηκε για τη «διεξοδική παρακολούθηση» αυτών των εργαζομένων στον απόηχο της ιστορικής επίθεσης. «Περιμένω να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Θέλω να δω όλες τις κασέτες από τις κάμερες ασφαλείας από το εσωτερικό του ανώτατου δικαστηρίου, του Κογκρέσου και του προεδρικού μεγάρου Πλανάλτο», δήλωσε.

Με πληροφορίες από REUTERS, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Δεύτερες σκέψεις της Αγκυρας για το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών. Η ψαλίδα ανάμεσα στις αεροπορικές δυνάμεις Ελλάδας ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ