ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαλλία: Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για το συνταξιοδοτικό στις 6 Ιουνίου

Οι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν δύο ημέρες πριν από την ψήφιση πρότασης υπέρ της ανάκλησης του νέου νόμου στην γαλλική Εθνοσυνέλευση

ΑΜΠΕ

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 6 Ιουνίου στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό, όπως αποφάσισαν σήμερα τα συνδικάτα.

Οι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν δύο ημέρες πριν από την ψήφιση πρότασης υπέρ της ανάκλησης του νέου νόμου στην γαλλική Εθνοσυνέλευση. Τα συνδικάτα έθεσαν επίσης δέσμη όρων και προϋποθέσεων για να παραστούν από κοινού σε συνάντηση με τη Γαλλίδα πρωθυπουργό Ελίζαμπετ Μπορν.

Ωστόσο κάθε συνδικάτο έχει την διακριτική ευχέρεια να συναντηθεί μόνο του με την πρωθυπουργό. Κάτι που φαίνεται πως έχει ήδη αποφασίσει να κάνει το συνδικάτο CFDT που ιστορικά πρόσκειται στο γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Τέλος αύριο 3 Μαΐου το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας θα κρίνει αν είναι αποδεκτό το αίτημα της αριστερής αντιπολίτευσης για την διενέργεια δημοψηφίσματος επί του νέου συνταξιοδοτικού συστήματος, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες πρόσφυγες της αντιπολίτευσης στην γαλλική δικαιοσύνη κατά του νέου νόμου.

Από την πλευρά της η γαλλική κυβέρνηση εξακολουθεί να παραμένει στην πάγια θέση της ότι η αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος έχει γίνει νόμος του κράτους και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση