ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πόλεις-φαντάσματα στην Τουρκία εξαιτίας του κορωνοϊού

Πρωτόγνωρες εικόνες από την Κωνσταντινούπολη

Ο ιός του κορωνοϊού εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Τουρκία. Στην τουρκική κοινωνία πλέον επικρατεί κλίμα πανικού και προβληματισμού. Οι δρόμοι έχουν εκκενωθεί και συνοικίες της Κωνσταντινούπολης μοιάζουν πλέον με πόλη-φάντασμα.

Όπως μεταδίδει η τουρκική αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα Ντουβάρ, καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων κορωνοϊού στην Τουρκία συνεχίζει να αυξάνεται καθημερινά, τα μέτρα ασφαλείας και προφύλαξης εντατικοποιούνται. Πλέον είναι σχεδόν αδύνατο να δούμε ανθρώπους σε μερικούς από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Κάθε φορά που κάποιος βήχει ή φτερνίζει αντιμετωπίζεται με προβληματισμό και τα καταστήματα κλείνουν τις πόρτες τους ένα προς ένα.

Άδειασαν οι δρόμοι

Μετά την ανακοίνωση στις 16 Μαρτίου από το υπουργείο Εσωτερικών που κάλεσε σχεδόν όλους τους χώρους εκτός από τα εμπορικά κέντρα και τα εστιατόρια να κλείσουν, η πολυσύχναστη συνοικία του Μπεσίκτας μετατράπηκε ουσιαστικά σε πόλη-φάντασμα, αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα. Οι περισσότεροι έμποροι της περιοχής τονίζουν ότι δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα τους μέχρι να ελεγχθεί η εξάπλωση του νέου ιού.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις στην κεντρική συνοικία των Ταταυλών έχουν επίσης κλείσει ενώ οι τράπεζες προέτρεψαν τους πελάτες μέσω πινακίδων στα παράθυρά τους να χρησιμοποιούν τις ψηφιακές τους υπηρεσίες για τις τραπεζικές τους ανάγκες. Μόνο λίγοι άνθρωποι κυκλοφορούν πλέον στη κεντρική λεωφόρο του Πέρα, ενώ το κοντινό πάρκο Γκεζί είναι εντελώς άδειο.

Μεγάλη η ζημιά

«Πρέπει να μιλήσουμε για προβλέψεις. Ο ιός θα τεθεί υπό έλεγχο. Γνωρίζουμε ότι αυτό θα συμβεί, αλλά η ζημιά μπορεί να έχει ήδη γίνει. Οι καταστηματάρχες πρέπει να υποστηριχθούν αμέσως, διαφορετικά τα περισσότερα καταστήματα θα κλείσουν. Ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο», τονίζει ένας έμπορας από το Μπεσίκτας.

Τα καταστήματα αλυσίδας επώνυμων εταιρειών στο Πέρα είναι εντελώς άδεια. Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να μιλήσουν και μας κατευθύνουν προς τους διευθυντές τους, οι οποίοι λένε ότι απολυμαίνουν τα καταστήματά τους και προστατεύονται με βάση τις νέες οδηγίες. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα εμπορικά σημεία της βασιλεύουσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση