ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουλάχιστον 8 στρατιωτικοί νεκροί σε ενέδρα του ΙΚΔΑ στη Νιγηρία

Οι τζιχαντιστές εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής οχηματοπομπής

ΚΥΠΕ

Τουλάχιστον οκτώ στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν ή αγνοούνται έπειτα από ενέδρα, που αποδόθηκε στο λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική (ΙΚΔΑ) στη βορειοανατολική Νιγηρία, δήλωσαν χθες Παρασκευή δυο πηγές προσκείμενες στις ένοπλες δυνάμεις στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι τζιχαντιστές εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής οχηματοπομπής, που κινείτο μεταξύ των πόλεων Ντίκουα και Μάρτε, στην πολιτεία Μπόρνο, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

"Οι τρομοκράτες επιτέθηκαν (εναντίον της αυτοκινητοπομπής) με αρκετούς εκτοξευτήρες ρουκετών, σκοτώνοντας οκτώ στρατιώτες. Αρκετοί άλλοι αγνοούνται", είπε αξιωματικός. Άλλοι οκτώ στρατιώτες κι ένα μέλος παραστρατιωτικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε αντιτζιχαντιστικές επιχειρήσεις τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τον απολογισμό επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο δεύτερη στρατιωτική πηγή. Οι τζιχαντιστές άρπαξαν δύο στρατιωτικά οχήματα και πυρπόλησαν άλλα τρία.

Επρόκειτο για τη δεύτερη επίθεση μέσα σε λιγότερες από δύο εβδομάδες, που εξαπέλυσε το ΙΚΔΑ εναντίον των νιγηριανών ένοπλων δυνάμεων, οι οποίες δυσκολεύονται να τερματίσουν την τζιχαντιστική εξέγερση, που μέσα σε 12 χρόνια έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 40.000 ανθρώπους.

Πριν από δέκα ημέρες, τουλάχιστον 16 στρατιώτες και δύο παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε ενέδρα, ενώ επρόκειτο για την πιο πολύνεκρη ενέργεια από την αρχή της χρονιάς. Το ΙΚΔΑ, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη γι` αυτήν, υποστήριξε πως έχασαν τη ζωή τους 25 στρατιωτικοί.

Οι τζιχαντιστές πυροδότησαν βόμβες που είχαν τοποθετήσει στην άκρη του δρόμου προτού ανοίξουν πυρ με εκτοξευτήρες ρουκετών εναντίον οχηματοπομπής, που μετέβαινε από τη Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο, στην πόλη-οχυρό Μονγκούνο.

Η οργάνωση κλιμακώνει το τελευταίο διάστημα τις επιθέσεις της εναντίον αμάχων στον άξονα Μαϊντουγκούρι-Μονγκούνο, ο οποίος εκτείνεται σε περίπου 135 χιλιόμετρα. Έχουν εγκαταστήσει σημεία ελέγχου, αποσπούν χρήματα και άλλα είδη από αυτοκινητιστές και τους σκοτώνουν, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Αφρική  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση