ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χαμάς: Το Ισραήλ θα απελευθερώσει απόψε 3 γυναίκες και 30 ανηλίκους

Η κατάπαυση του πυρός Ισραήλ – Χαμάς παρατάθηκε για δύο ημέρες

Kathimerini.gr

Μία λίστα με 33 κρατούμενους στις φυλακές, έλαβε η Χαμάς από το Ισραήλ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Ειδικότερα, όπως τονίζει η Χαμάς, από τις φυλακές θα απελευθερωθούν απόψε στο πλαίσιο της τέταρτης ημέρας της εκεχειρίας, 3 γυναίκες και 30 ανήλικοι.

Νωρίτερα, κι όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, η κατάπαυση του πυρός Ισραήλ – Χαμάς παρατάθηκε για δύο ημέρες. «Επιτεύχθηκε συμφωνία για παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο επιπλέον ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Την παράταση της εκεχειρίας ανακοίνωσε και η Χαμάς, λέγοντας ότι συμφώνησε με το Κατάρ και Αίγυπτο, έπειτα από πυρετό διαβουλεύσεων για τους όρους.

Το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν να παρατείνουν την εκεχειρία στη Γάζα, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η διήμερη παράταση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να περιλαμβάνει την απελευθέρωση 20 Ισραηλινών ομήρων και 60 Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Η τετραήμερη εκεχειρία, που ολοκληρώνεται απόψε, τέθηκε σε ισχύ το πρωί της Παρασκευής. Η συμφωνία για τους ομήρους είναι πολύπλοκη και πολυεπίπεδη διπλωματική διαδικασία, με πολλά μέρη να εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις.

Πρόκειται ωστόσο για διαδικασία που έχει αποδώσει, καθώς έχει οδηγήσει στην απελευθέρωση συνολικά 57 ομήρων που κρατούνταν στη Γάζα και στην απελευθέρωση 117 Παλαιστίνιων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές. Επιπλέον, αυξήθηκε ο αριθμός των φορτηγών που εισήλθαν στη Γάζα μεταφέροντας βοήθεια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση