Kathimerini.gr
Το FBI ανέλαβε την ηγεσία της έρευνας για τον θανάσιμο πυροβολισμό του Aλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη, ενώ το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ παρέχει υποστήριξη στη διαδικασία, μετέδωσε το CBS News.
Το ρεπορτάζ επικαλείται εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, χωρίς να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες για την υπόθεση ή το χρονοδιάγραμμα της έρευνας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον Πρέτι «υποκινητή ταραχών και πιθανόν στασιαστή», στο δίκτυό του Truth Social.
Ο Τραμπ αναφερόταν σε βίντεο που έδειχνε τον Πρέτι, 11 ημέρες πριν από τον θάνατό του, να αντιστέκεται στη σύλληψή του από αστυνομικούς, επίσης στη Μινεάπολη. Η πόλη στις βόρειες ΗΠΑ συγκλονίζεται από διαμαρτυρίες κατά των επιδρομών από μέλη της ομοσπονδιακής υπηρεσίας καταστολής της μετανάστευσης.
«Υποκινητής ταραχών και ενδεχομένως στασιαστής, η αξία του Πρέτι μόλις μειώθηκε απότομα με το βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα και τον δείχνει να φωνάζει και να φτύνει στο πρόσωπο έναν πολύ ήρεμο και ψύχραιμο αξιωματικό της ICE» της ομοσπονδιακής υπηρεσίας καταστολής της μετανάστευσης, έγραψε ο Τραμπ.




























