ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ήρθη η βουλευτική ασυλία Θεμιστοκλέους

Εκ παραδρομής στάληκε η ενημέρωση από την «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην άρση της ασυλίας του βουλευτή Λεμεσού του Δημοκρατικού Συναγερμού προχώρησε η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Οι 12 εφέτες δικαστές ικανοποίησαν ομόφωνα το αίτημα του γενικού εισαγγελέα και ως εκ τούτου αίρεται η ασυλία του βουλευτή για λήψη ανακριτικής κατάθεσης ενδεχόμενης καταχώρησης κατηγορητηρίου, αλλά και ενδεχόμενης επιβολής ποινής από δικαστήριο.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ με το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας είπε ότι ο ίδιος δεν είχε ένσταση στην άρση ασυλίας του και προανήγγειλε για τις επόμενες μέρες δημοσιογραφική διάσκεψη, στην οποία όπως είπε «θα ειπωθούν πολλά». Ανέφερε, μάλιστα, πως η κόρη του, που είναι δυόμισι ετών, όταν θα είναι σε θέση να αντιληφθεί, δεν θα ντρέπεται για τον πατέρα της καθώς το μόνο που θα μπορούν να του καταλογίσουν είναι κάποια εξώδικα για υπέρβαση ταχύτητας και τίποτα άλλο. 

Ο Γενικός Εισαγγελέας ερωτηθείς αν ισχύει η άρση της ασυλίας του κ. Θεμιστοκλέους σε περίπτωση επανεκλογής του, απάντησε ότι «η άρση της ασυλίας ισχύει για όσο διάστημα και για το συγκεκριμένο σκοπό της εκδίκασης των υποθέσεων, οι οποίες θα διερευνηθούν και αναμένεται να αρθούν ενώπιον του δικαστηρίου».

Σε επιπρόσθετη ερώτηση για το θέμα, ο κ. Κληρίδης εξήγησε ότι «δεν είναι θέμα χρονικής διάρκειας». Είναι, διευκρίνισε, «ένα μεμονωμένο γεγονός η άρση ασυλίας, το οποίο καθιστά δυνατή την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, την καταχώριση ενδεχόμενα κατηγορητηρίου, την εκδίκαση της υπόθεσης και σε περίπτωση καταδίκης την επιβολή ποινής».

Η υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου, ανέφερε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, «σίγουρα το συντομότερο».

ΔΗΣΥ: Σεβαστή η απόφαση 

Τον πλήρη σεβασμό του στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της ασυλίας του κ. Θεμιστοκλέους, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ, που αναφέρει πως το θέμα πλέον θα κριθεί από τα δικαστήρια, όπως και στην περίπτωση του οποιουδήποτε άλλου Κύπριου πολίτη.

*Σημείωση
Εκ παραδρομής στάλθηκε από την «Κ» η ενημέρωση για την άρση ασυλίας του κ. Θεμιστοκλέους πριν το τέλος της ανάγνωσης της απόφασης.



Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση