ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διάταγμα κράτησης 8 ημερών για τα ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ

Με τη σέσουλα οι μίζες για τα σκουπίδια

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Το Επαρχιακό Δικάστήριο της έκδοσε διάταγμα κράτησης οκτώ ημέρλων για του συλληφθέντες που σχετίζονται για τα σκάνδαλα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Λάρνακας αργά το βράδυ της Κυριακής. Οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν ενώπιον του διακστηρίου από τις 9 το πρωί σε μία μαραθώνια διαδικασία. 

Με τη σέσουλα οι μίζες για τα σκουπίδια

Πλήγμα για το κύρος της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί η διαφαινόμενη εμπλοκή κορυφαίων τοπικών παραγόντων πρώην και νυν στο νέο σκάνδαλο που ταρακουνά την Πάφο αλλά και την Λάρνακα. Το μέγεθος του υπό διερεύνηση νέου σκανδάλου καταμαρτυρούν τα μαζικά εντάλματα σύλληψης, 12 τον αριθμό, που εκδόθηκαν χθες και εκτελέστηκαν άμεσα τα 10 από αυτά.

Το εύρος της σήψης είναι τεράστιο αν ληφθεί υπόψη η κατάθεση του κεντρικού προσώπου στην υπόθεση Γιάννη Κοκότση διευθυντή της Ηλέκτωρ εταιρεία που διαχειρίζεται τους δυο σκυβαλότοπους σε Πάφο και Λάρνακα. Ο Κοκότσης που ενώ αρχικά δεν έδειχνε σημάδια συνεργασίας με τους ανακριτές στην συνέχεια άνοιξε το στόμα του περιγράφοντας με κατάσταση νοσηρότητας που φαίνεται να επικρατούσε για σχεδόν 10 χρόνια.

Το πρόσωπο που φέρεται να μοίραζε μίζες που φθάνουν στο ένα εκατ. ευρώ ισχυρίστηκε στους ανακριτές ότι βρέθηκε «σε ασφυκτική κατάσταση εκβιασμού με αποτέλεσμα να δίνει μίζες». Με βάση τα όσα παρουσίασε ο ανακριτής στο δικαστήριο ο Κοκότσης υποστήριξε ότι εάν δεν έδινε μίζες η εταιρεία του δεν θα ελάμβανε τις απολαβές για εργασίες που εκτέλεσε στο ΧΥΤΑ Πάφου.

Η Μίζες και οι Μιζαδόροι

-Σάββας Βέργος. τέως Δήμαρχος Πάφου: 365 χιλιάδες ευρώ
-Ανδρέας Λουρουτζιάτης Δήμαρχος Λάρνακας: 138 χιλιάδες ευρώ.
-Δημήτρης Πατσαλίδης. Οικονομικός Διευθυντής Δήμου Πάφου: 217 χιλιάδες ευρώ.
-Χριστάκης Πέτρου, Αντώνης Κουρουζίδης, Στέλιος Παπαδόπουλος: 197 χιλιάδες ευρώ.

Η λίστα των 12

Η κατάθεση Κοκότση ήταν το πράσινο φως που ανέμεναν οι ανακριτών για να ανοίξει νέος κύκλος αυτή την φορά μαζικών συλλήψεων.

-Ανδρέας Λουρουτζιάτης: Δήμαρχος Λάρνακας
-Σάββας Βέργας: Τέως Δήμαρχος Πάφου.
-Δημήτρης Πατσαλίδης : Οικονομικός Διευθυντής Δήμου Πάφου.
-Μιχάλης Πάντης: Επιβλέπων στο ΧΥΤΥ Κόσιη.
- Αντώνης Κουρουζίδης, Στέλιος Παπαδόπουλος, Χρηστάκης Πέτρου: Λειτουργοί Υπουργείου Εσωτερικών.
-Γιώργος Κουλαππής: Πρώην Λειτουργός του Υπουργείου Εσωτερικών.
-Νίκος Κουλαππής: Ιατρός και γιός του Γιώργου Κουλαππή.

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται άλλα τρία εντάλματα εναντίον τριών υπαλλήλων της εταιρείας Ηλέκτωρ τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα και αναμένεται η έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψής τους.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας έλαβε μίζες 365,000 ευρώ, ο τελών σε διαθεσιμότητα ο οικονομικός Διευθυντής του Δήμου Πάφου Δημήτρης Πατσαλίδης έλαβε 217,200 ευρώ σε διάφορες συναντήσεις σε ξενοδοχείο στη Λεμεσό και στα γραφεία του ΧΥΤΑ και ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης έλαβε σε 9 διαφορετικές συναντήσεις το ποσό των 138,000 ευρώ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση