ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Και τυπικά φυγόδικοι οι Μπουλούτας και Φόρος

Δεν ήλθαν Κύπρο για να προστατεύσουν δυο δικαστικές διαδικασίες είπε ο δικηγόρος τους

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Όπως ήταν αναμενόμενο οι Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος δεν παρουσιάσθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας (ΕΔΛ) σήμερα το πρωί και ως εκ τούτου και τυπικά θεωρούνται φυγόδικοι στην Κύπρο και καταζητούμενα πρόσωπα στην Ελλάδα.

Οι δυο κατηγορούμενοι για την πρώτη υπόθεση της Λαϊκής που φθάνει στο ακροατήριο εκπροσωπήθηκαν στην διαδικασία παραπομπής ενώπιον του Κακουργιοδικείου από δικηγόρο ο οποίος ανέγνωσε δήλωση των δυο προσώπων οι οποίοι αναζητούνται στην Ελλάδα από τις 18 Απριλίου.

Σύμφωνα με την δήλωση οι Μπουλούτας και Φόρος θεώρησαν αναγκαίο να μη παραστούν στην διαδικασία. Η ενέργεια αυτή όπως αναφέρεται στην δήλωση είναι αναγκαία για διαφύλαξη όπως αναφέρεται άλλων διαδικασιών.

Η μια από αυτές αφορά υπόθεση ενώπιον του διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου στο Παρίσι και ή άλλη ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. Η μη παρουσία τους ενώπιον του ΕΔΛ θεωρούν ότι δεν είναι πράξη περιφρόνησης ενώ ζήτησαν και πάλι το δικαστήριο να δεχθεί το αίτημά τους να εκπροσωπούνται στην δίκη.

Η κατηγορούσα αρχή έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές οι οποίες όπως είπε συνεχίζουν την αναζήτηση των δυο κατηγορουμένων. Έγινε λόγος για εμπαιγμό της δικαστικής διαδικασίας από την μη παρουσία των κατηγορουμένων.

Η δικαστής του ΕΔΛ εξέφρασε την λύπη της για την μη παρουσία των κατηγορουμένων τονίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτός το αίτημα των κατηγορουμένων να εκπροσωπούνται στην δίκη. Ένα δικαστήριο στην Κύπρο δεν μπορεί να αναθεωρήσει προηγούμενη απόφασή του.

Το ΕΔΛ ανέβαλε την διαδικασία παραπομπής των κατηγορουμένων για τις 23 Ιουνίου.

Ανακοίνωση Μπουλούτα-Φόρου

Αποφασίσαμε να παραστούμε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας εκπροσωπούμενοι δια των δικηγόρων μας κ. Α. Χαβιαρά και κ. Νικόλα Θρασυβούλου σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Οι λόγοι για τους οποίους ελάβαμε την ως άνω απόφαση είναι δύο:

α. εκκρεμεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης επί της ιδίας υποθέσεως προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων από την αρμόδια Εισαγγελέα Εφετών, της οποίας αναμένουμε την έκδοση σχετικής Διάταξης και

β. έχει κατατεθεί Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου που έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης ICSID κατόπιν προσφυγής της MIG και 18 ακόμη ελλήνων επενδυτών, δια της οποίας ζητείται, μεταξύ άλλων, η αναστολή της διαδικασίας ενώπιον των Κυπριακών Δικαστηρίων και η ανάκληση ή αναστολή των Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης, επί της οποίας εκκρεμεί σχετική απόφαση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση