ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΟΛΤΕΚ: Θετική για τετράμηνα και διαχωρισμό Παγκυπρίων, υπό όρους

Ζητεί όπως οι εισηγήσεις της μελετηθούν και ληφθούν σοβαρά υπόψη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Ιωάννας Σκορδή

Υπέρ, αλλά υπό όρους, τάσσεται το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο (ΚΔΣ) της Οργάνωσης Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου απέναντι στην πρόταση του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την καθιέρωση Εξετάσεων Τετραμήνων στη Μέση Γενική Εκπαίδευση και στον διαχωρισμό των Παγκύπριων Εξετάσεων σε Παγκύπριες Εξετάσεις Απόλυσης και Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης.

Στην πιο πάνω απόφαση κατέληξε η ΟΛΤΕΚ μετά από συνεδρία του ΚΔΣ, στην οποία συζητήθηκε η πρόταση του υπουργείου Παιδείας και λήφθηκε η απόφαση όπως αυτή γίνει αποδεκτή, υπό προϋποθέσεις όμως.

Συγκεκριμένες εισηγήσεις

Το ΚΔΣ της ΟΛΤΕΚ προέβη στην καταγραφή συγκεκριμένων εισηγήσεων, τις οποίες ζητεί όπως ληφθούν από το υπουργείο Παιδείας σοβαρά υπόψη και μελετηθούν καταλλήλως.

Οι λειτουργοί της Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου εισηγούνται προς το υπουργείο Παιδείας την αναστολή ενός έτους της εφαρμογής της Πρότασης για τις Τεχνικές Σχολές λόγω του ότι τα ΝΩΠ της ΜΤΕΕ ξεκινούν από τη σχολική χρονιά 2016 -2017. Επίσης, υποστηρίζουν ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα πρέπει οι εξετάσεις του Α και Β Έτους να διεξάγονται στην βάση των ΠΕΑ, ενώ η μέρα προσέλευσης των μαθητών και έναρξης των μαθημάτων του Σχολικού έτους να είναι η πέμπτη (5) εργάσιμη μέρα του Σεπτέμβρη. Επιπλέον, η ΟΛΤΕΚ εισηγείται όπως για την εξαγωγή του βαθμού του έτους γίνει η εξής τροποποίηση στον τύπο: 25% βαθμός Α Τετραμήνου, 35% βαθμός Β Τετράμηνου, 20% βαθμός Εξετάσεων Α Τετραμήνου και 20% βαθμός Εξετάσεων Β Τετραμήνου.

Η ΟΛΤΕΚ εισηγείται επιπροσθέτως όπως διαγραφεί η λέξη «κυρίως» από τα διαγωνίσματα, γίνει διευκρίνιση πότε θα γίνεται η επιμόρφωση των δύο ημερών των εκπαιδευτικών, γίνει διευκρίνιση στην περίπτωση που ο μαθητής αρχίσει ΠΕΠ χωρίς να αποπερατώσει της ΠΕΑ και αυξηθούν οι μέρες των Ανεξετάσεων σε μαθητές Γ’ Λυκείου.

Πρόσκληση σε διάλογο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΟΛΤΕΚ θεωρεί ότι όταν οριστικοποιηθεί η Πρόταση, το υπουργείο θα κινηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε το πρόγραμμα να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ενώ, υπογράμμισε ότι αναμένεται η θετική ανταπόκριση του υπουργού. Από την πλευρά της, η ΟΛΤΕΚ δηλώνει έτοιμη για περαιτέρω διευκρινίσεις και δημιουργικό διάλογο, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση