ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λεμεσιανοί οι τρεις πρώτοι των Παγκυπρίων

Tα μυστικά της επιτυχίας τους τα αποδίδουν στη μεθοδικότητα και οργάνωση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μεθοδικότητα, οργάνωση και συστηματική εργασία είναι τα μυστικά της επιτυχίας, δηλώνουν οι τρεις πρωτεύσαντες των Παγκύπριων Εξετάσεων, οι οποίοι προέρχονται από τη Λεμεσό.

Με το απόλυτο 20, ο Δημήτρης Χριστοδούλου, μαθητής του Λυκείου Αγ.Φυλάξεως, είναι ο πρώτος των πρώτων και όπως δήλωσε στα ΜΜΕ, «οι κόποι όλων αυτών των χρόνων ανταμείφθηκαν».

Απέδωσε αυτήν του την επιτυχία στην οργάνωση και τη συστηματική μελέτη, η οποία - σημειώνει - πρέπει να είναι συνεχής και «όχι μόνο την τελευταία στιγμή». Εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστημίου Κύπρου, δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα παραμείνει στην Κύπρο ή αν θα επιλέξει κάποιο Πανεπιστήμιο στην Αγγλία, ενώ ήδη άρχισε να προετοιμάζεται για την κατάταξή του στην Εθνική Φρουρά, στις 6 Ιουλίου.

Περιμέναμε ότι θα ήταν μέσα στους πρώτους, δήλωσε εξάλλου η μητέρα του, Χριστίνα Χριστοδούλου, γιατί όπως είπε, «έχει τις ικανότητες και ήταν πολύ μεθοδικός στη μελέτη του».

Δεύτερος των παγκύπριων εξετάσεων, με βαθμό πρόσβασης 19,90345, είναι ο Στέλιος Στυλιανού, μαθητής του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο οποίος εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Αυτή την περίοδο, ο Στέλιος βρίσκεται στον Αγρό, όπου προετοιμάζεται με την ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 57η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 μέχρι τις 16 Ιουλίου, στο Χονγκ Κογκ.

Τρίτη με βαθμό πρόσβασης 19,83082 είναι η Δέσποινα Χατζηκωσταντή, μαθήτρια του Λυκείου Αγ.Φυλάξεως, η οποία δηλώνει περήφανη αν και δεν περίμενε να βρίσκεται ανάμεσα στους πρώτους τρεις.

Η Δέσποινα, που εξασφάλισε θέση στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, δεν έχει ακόμη αποφασίσει, όπως λέει, αν θα παραμείνει στην Κύπρο ή αν θα σπουδάσει στην Ελλάδα.

Χαρά και περηφάνια εξέφρασε η μητέρα της, Χρυστάλλα Χατζηκωσταντή, η οποία είπε πως «επειδή ξέραμε τις δυνάμεις της Δέσποινας, από χρόνια βλέπουμε την πορεία της, ναι, είχαμε την υποψία ότι μπορούσε να βρίσκεται σε έτσι υψηλή θέση».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση