ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν ζήτησε συνδρομή από τα κατεχόμενα το ΚΣΕΔ (upd)

Επεκτείνονται οι έρευνες μέχρι το Ακρωτήρι Αρναούτη για εντοπισμό του Ανδρέα Γιάγκου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τελευταία ενημέρωση 12:25

Σε καμία περίπτωση η κυπριακή δημοκρατία δεν ζήτησε συνδρομή από παράνομες δυνάμεις στα κατεχόμενα, ξεκαθάρισε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στην προσπάθεια εντοπισμού του δύτη Ανδρέα Γιάγκου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από το Σάββατο. 

Μιλώντας στο Ρικ ο σμηναγός Ανδρέας Ζαχαρίου, ανέφερε ότι δεν σημειώθηκαν προκλήσεις από τα κατεχόμενα, αλλά παράνομες πτήσεις ελικοπτέρων, οι οποίες, όπως ανέφερε είναι σύνηθες φαινόμενο.

Σημείωσε δε ότι αυτές δεν προκάλεσαν πρόβλημα στην έρευνα, η οποία συνεχίζεται κανονικά και διευρύνεται πλέον από τον Κάτω Πύργο μέχρι το Ακρωτήρι Αρναούτη. Μεγάλα θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο του ΚΣΕΔ ενώ αναφέρεται ότι καθημερινά ο σχεδιασμός της έρευνας διαφοροποιείται βάσει του του θαλάσσιου ρεύματος.

Για ένταση στα Κόκκινα έκαναν λόγο τ/κ ΜΜΕ

Για ένταση στα Κόκκινα, η οποία είχε μικρή διάρκεια κάνει λόγο ο τ/κ τύπος, με αφορμή την υπόθεση του δύτη Ανδρέα Γιάγκου και την επιχείρηση εντοπισμού του. Σύμφωνα με τα τ/κ δημοσιεύματα η ένταση προκλήθηκε όταν «λιμενικό» και ένα ελικόπτερο του τουρκικού στρατού προσέγγισε την περιοχή όπου συνεχίζονται οι έρευνες. Η Κίμπρις Ποστασί αναφέρει ότι οι τ/κ «αρχές» διαπίστωσαν ότι τελικά το αγνοούμενο άτομο δεν ήταν εντός της επικράτειας της «ΤΔΒΚ».

Τις κατοχικές αρχές ενημέρωσαν μέσω Ηνωμένων Εθνών οι Κυπριακές Αρχές για τον εντοπισμό του 31χρονου δύτη Ανδρέα Γιάγκου από τη Λεμεσό, ο οποίος μετέβη για ψάρεμα στον Πωμό το μεσημέρι του Σαββάτου και από τότε έχει εξαφανιστεί.

Σημειώνεται ότι τουρκικά ελικόπτερα δεν είχαν καμία απολύτως εμπλοκή στις έρευνες για την διάσωση του δύτη.

Συνεχίζονται για τέταρτη μέρα οι έρευνες για εντοπισμό του δύτη

Η γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του πατέρα δύο ανήλικων παιδιών συνεχίζεται για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, ενώ η οι Αρχές επικεντρώνονται στο σημείο όπου εντοπίστηκε το ψαροτούφεκο του 31χρονου αλλά και στις περιοχές του Πωμού, Παχίαμου και Πύργου Τυλλιρίας.

Σχεδιάζεται δε από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης νέα έρευνα σε μεγαλύτερη περιοχή από το κόλπο Λατσιού μέχρι τον Πύργο Τηλλυρίας καθόσον στην περιοχή επικρατούν ισχυρά ρεύματα προς διάφορες κατευθύνσεις. Υπογραμμίζεται ότι έχει καλυπτεί η περιοχή από το Κάτω Πύργο μέχρι το ακρωτήρι του Ακάμα αλλά ακόμη δεν έχει εντοπιστεί κάτι.

Στην έρευνα συμμετέχουν και σήμερα αεροναυτικά μέσα της Αστυνομίας και της Ε.Φ, ομάδες της Πολιτικής Άμυνας και εθελοντών και δυο πλωτά σκάφη της λιμενικής που επιχειρούν και εκτελούν υποβρύχιες έρευνες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κέντρου Συντονισμού και διάσωσης, οι έρευνες θα συνεχιστούν για ακόμη 72 ώρες.

Η επιχείρηση συντονίζεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Τι έδειξε η κάμερα

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της Αστυνομίας έχουν εντοπίσει το ψαροντούφεκο του δύτη, περίπου 500 μέτρα από το λιμάνι, το οποίο πάνω είχε και μια υποβρύχια κάμερα και ένα ψάρι. Οι κινήσεις του 30χρονου καταγράφηκαν στην κάμερα, στην οποία φαίνεται στο βυθό και ενώ κτύπησε με το ψαροντούφεκό του έναν ροφό. Στη συνέχεια βγήκε στην επιφάνεια και μετά βούτηξε όπως φαίνεται στα πλάνα για δεύτερη φορά, προφανώς για να μαζέψει το ψαροντούφεκο.

Αφού το πήρε και στην προσπάθειά του να ξανανέβει στην επιφάνεια, φαίνεται να φεύγει από τα χέρια και αυτό αλλά και η κάμερα που κατέγραφε τις κινήσεις του.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X