ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:12
 

Απεργία ΟΣΥΠΑ: Επηρεαζόμενοι εκ νέου οι μαθητές από τις διαφορές των μεγάλων

Εκτός θρανίων αφήνει μερίδα μαθητών η απεργία των λεωφορείων στην Πάφο

Του Νικόλα Πέτρου

Επηρεαζόμενοι εκ νέου οι μαθητές από τις διαφορές των μεγάλων. Μετά τις απώλειες μαθημάτων κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς λόγω της 48ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών στα πλαίσια των διαφορών που είχαν με το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση, μια νέα «κρίση» επηρεάζει εδώ και μια βδομάδα μερίδα μαθητών στην Πάφο. Συγκεκριμένα, εδώ και μια βδομάδα περίπου η Επαρχία Πάφου παραμένει χωρίς λεωφορεία εξαιτίας της επ’ αόριστον απεργίας των εργαζομένων του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου οι οποίοι προειδοποιούν ότι με κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων.

Εξάλλου, όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος των οδηγών του Ο.ΣΥ.ΠΑ, Χρίστος Ευαγγέλου, οι εργαζόμενοι του Οργανισμού θα μεταβούν την Τρίτη (11/12) με λεωφορεία έξω από το Προεδρικό. Βάσει των όσων αναφέρει ο κ. Ευαγγέλου το πρόβλημα της ασυνεννοησίας μεταξύ του Υπουργείου και της εταιρείας συνεχίζεται εδώ και οκτώ χρόνια με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου, όπως είπε, «να είναι απλήρωτοι τον Νοέμβριο μήνα, και να μην μπορεί να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία τους για τον Δεκέμβριο καθώς και ο 13ος μισθός».

Σημειώνεται δε, πως η επ’ αόριστον απεργία των εργαζομένων στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου ξεκίνησε εκ νέου από το Σάββατο μετά από διακοπή κάποιων ημερών σε ένδειξη καλής θέλησης με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία για χιλιάδες μαθητές, επισκέπτες, συνταξιούχους και εργαζόμενους που μεταβαίνουν καθημερινά με τις δημόσιες συγκοινωνίες, να συνεχίζεται.

Πληγέντες οι μαθητές

Εκτός θρανίων αφήνει δεκάδες μαθητές η απεργία των οδηγών λεωφορείων στην Πάφο. Η διαφορά Ο.ΣΥ.ΠΑ – Υπουργείου Μεταφορών έχει και τις παράπλευρες απώλειες της αφού δεν είναι λίγοι οι μαθητές οι οποίοι δεν έχουν κάποιο άλλο μέσο για να μεταβούν στις σχολικές μονάδες πέραν από τα λεωφορεία και εξαναγκάζονται έτσι να παραμείνουν στα σπίτια τους εξαιτίας της απεργίας. Μιλώντας στην «Κ» ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Παναγιώτης Γεωργίου, τόνισε πως πρέπει να εξευρεθεί μια άμεση λύση ενώ παράλληλα καλεί τις Διευθύνσεις των σχολείων να λάβουν υπόψη τα εν λόγω προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν γονείς και μαθητές στην Πάφο, και να μην μπαίνουν απουσίες στους μαθητές που επηρεάζονται από αυτή την απεργία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Το ΑΚΕΛ με προδοτικο τροπο χρησιμοποιηται ως δουρειος ιππος των τουρκων για να μπουν στην ευρωπη να ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Δυστυχως το ΑΚΕΛ, με ακομη μια προδοσια, βαζει τους τουρκους συνιδιοκτητες, χωρις λυση, στην ελευθερη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:36

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Δυστυχως το ΑΚΕΛ, με ακομη μια προδοσια, βαζει τους τουρκους συνιδιοκτητες, χωρις λυση, στην ελευθερη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:35

Ολοταχώς σε ύφεση οδεύει η Τουρκία

«Κάποιος κάποτε είπε στον σουλτάνο της Τουρκίας, `έσσεται ήμαρ`! Θα πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ...»
ΑΚΑ  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X