ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:07
 

Αποκόπηκε δέντρο στην Κυριάκου Μάτση λόγω δυνατών ανέμων

Πραγματοποιήθηκαν εκσκαφές στο σημείο έγιναν σε βάθος ενός μέτρου και σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου και από τις δυο πλευρές των δέντρων

Newsroom K

Ένα μεγάλο κυπαρίσσι φαίνεται να αποκόπηκε στην οδό Κυριάκου Μάτση στη Λευκωσία λόγω των ανέμων το βράδυ της Κυριακής 05 Ιανουαρίου 2020.

Το περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών η οποία αναφέρει πως ο πρόεδρος του κ. Γιώργος Περδίκης σε επιστολή του στις 16/09/2019, ο δήμος Λευκωσίας απάντησε πως λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δέντρων.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η ανακοίνωση, προειδοποίηση έδωσε και το Τμήμα Δασών καθώς οι εκσκαφές στο σημείο έγιναν σε βάθος ενός μέτρου και σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου και από τις δυο πλευρές των δέντρων που βρίσκονται κατά μήκος της Λεωφόρου. Υπήρξαν προειδοποιήσεις για μελλοντική ξήρανση των δέντρων λόγω επηρεασμού στο ριζικό τους σύστημα, αλλά και ανεπάρκειας στη μηχανική στήριξή τους.

Επί τόπου έσπευσαν ο κ. Γιώργος Περδίκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας του Κινήματος κ. Κυριάκος Τσιμίλλης που μίλησαν με τους κατοίκους και εξέτασαν την κατάσταση των υπολοίπων δέντρων. «Δυστυχώς οι παράνομες εκσκαφές του εργολάβου και τα εγκληματικά σχέδια των αρμόδιων υπηρεσιών έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στο ριζικό σύστημα των δέντρων. Πολλά δέντρα έχουν καταστεί επικίνδυνα. Δεν έχει παρθεί κάποιο μετρό για την στήριξη ή προστασία τους. Από την εκκοπή του κυπαρισσιού που έπεσε προκύπτει ότι τα δέντρα είναι υγιέστατα. Όμως χρειάζονται στήριξη και φροντίδα» αναφέρει η ανακοίνωση. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ο χαμένος Οδυσσέας

«Το όνομά του, Ανδρέας, ο πολυμήχανος βασιλιάς της δημοσιογραφίας σε εφημερίδα της Κύπρου που μαζί με ...»
Yiannos  |  07:58

Ο χαμένος Οδυσσέας

«Μα εμείς ξυπνήσαμε! Σταματήστε επιτέλους! Δεν δεχόμαστε να μας περιπαίζετε με τις δήθεν ατοπίες του ...»
Yiannos  |  07:58

Η «καταιγίδα» στο κυπριακό ποδόσφαιρο

«Pios paei stixima oti tipote to spoudeo den tha gini me aftin tin ipothesi? Oloi kouppa apanni tha tin ...»
tiktok  |  06:37

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X