ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:17
 

Σε δύο μέτωπα οι έρευνες το Μ. Σάββατο (φωτος, βίντεο)

Θρίλερ με τη σορό της 6χρονης - Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες στο Ξυλιάτο

Newsroom K

Νέος κύκλος ερευνών ξεκίνησε τη Μεγάλη Παρασκευή στην επαρχία Λευκωσίας, μετά και την ομολογία του 35χρονου για διάπραξη εφτά δολοφονιών. Οι διωκτικές αρχές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο και λιγότερο στο πεδίο βολής της Ορούντας όπου η σκηνή αποδεσμεύτηκε.

Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό  και στον Ξυλιάτο θα συνεχιστούν το Μεγάλο Σάββατο, την ίδια ώρα που ο κατά συρροή δολοφόνος θα οδηγηθεί στο δικαστήριο για θα ζητηθεί η ανανέωση της κράτησής του.

Οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή χωρίς κανένα αποτέλεσμα ως προς τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra, κόρης της Marry Rose.  Απο το πρωί του Μ. Σαββάτου οι έρευνες θα συνεχιστούν εκ νέου σε δύο μέτωπα, στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου με σκάφανδρο και στην Κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό με ρομποτική κάμερα.

Οι έρευνες στην Ορούντα ολοκληρώθηκαν και για τη σορό γυναίκας που βρέθηκε σε λάκκο, γίνονται εξετάσεις για εξακρίβωση της ταυτότητας της.

Ανδρέας Αγγελίδης: «Οδηγούμαστε προς διαλεύκανση»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης το απόγευμα της Μ. Παρασκευής σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Αστυνομία βρίσκεται ενώπιον μιας σοβαρής υπόθεσης με πρώτο μέλημα την εξιχνίασή της. «Βρισκόμαστε ενώπιον ενός πρωτοφανούς εγκλήματος, υπολείπεται μεγάλος όγκος ανακριτικού έργου αλλά οδηγούμαστε προς διαλεύκανση». Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε παράλληλα ότι η ανακριτική ομάδα σύντομα θα ενισχυθεί από ειδικούς Βρετανούς εμπειρογνώμονες.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας δεν παρέλειψε να απαντήσει στις επικρίσεις για την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων. «Επαναλαμβάνω πως σε ό,τι αφορά τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα δεν επιτρέπεται με βάση τον νόμο στην αστυνομία στις εξαφανίσεις προσώπων» κατέληξε.

Πρώτα τις έπνιξε και μετά τις έβαλε σε βαλίτσα ο «Ορέστης»

Οι σημερινές έρευνες ξεκίνησαν με μεγάλο ενδιαφέρον αφού μετά από αρκετές μέρες ανακρίσεων ο κατηγορούμενος έδωσε στους ανακριτές νέα στοιχεία. Τα στοιχεία αξιολογούνται και θα κρίνουν πολλά ως προς τον εντοπισμό των θυμάτων του «Ορέστη».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο 35χρονος στην ανάκριση του ισχυρίστηκε ότι πρώτα έπνιξε τις τρεις γυναίκες (Maricar, μάνα και κόρη από τη Ρουμανία) και στη συνέχεια τις έβαλε σε βαλίτσα. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον εάν τα όσα είπε επιβεβαιωθούν ή αν είναι ακόμα μια προσπάθειά του για «θολώσει τα νερά»..

Καταδύθηκε δύτης με σκάφανδρο στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο

Στην επιχείρηση στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο βούτηξε δύτης με ειδικό σκάφανδρο, όπου αναζητείται η σορός της 6χρονης Sierra, κόρης της Marry Rose. Ο δύτης καταδύθηκε και έχει τη βοήθεια συστήματος παροχής αέρα εξωτερικά στο σκάφανδρο, με σκοπό να ελέγξει βήμα με βήμα κάποια κρίσιμα σημεία, όπου η ορατότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη ή η μορφολογία του βυθού παρουσιάζει ιδιαιτερότητες.

Στη σκηνή βρέθηκε και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι θα ερευνηθούν κρίσιμα σημεία. Σημειώνεται ότι ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος μεταφέρθηκε λίγο πριν το μεσημέρι στον Ξυλιάτο για υποδείξεις σκηνών.

Ψάχνουν για τις σορούς τριών θυμάτων

Στην περιοχή «Κόκκινη Λίμνη» που βρίσκεται κοντά από το φρεάτιο στο Μιτσερό, βρέθηκαν  παράλληλα οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας ώστε να  επικεντρωθούν στις έρευνες για εντοπισμό των πτωμάτων της Μαρικάρ καθώς και της μητέρας και της ανήλικης κόρης της με καταγωγή από τη Ρουμανία. Η προσοχή των αρχών έχει στραφεί στην Livia Florentina Bunea από τη Ρουμανία και στην κόρη της, Elena Natalia Bunea, που ελλείπουν από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Μαζί με τους ανακριτές  ήταν και ο υπεύθυνος του ΤΑΕ, Νεόφυτος Σιάιλος, ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο για προληπτικούς λόγους.Γύρω στις 11.30, οι ανακριτές αναχώρησαν από τη λίμνη χωρίς να έχει διευκρινιστεί κατά πόσον θα συνεχιστούν οι έρευνες. Η αστυνομία περιμένει τα αποτελέσματα αναλύσεων που έγιναν στα ύδατα της λίμνης, που θα επιτρέψουν εάν θα εισέλθουν εντός της λίμνης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ», οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη λίμνη είναι μολυσμένη μιας και είναι ουσιαστικά ο κρατήρας πρώην μεταλλείου της περιοχής. 

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας δήλωσε το απόγευμα της Μ. Παρασκευής ότι έχει αξιολογηθεί η κατάσταση μετά από ανάλυση του νερού από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης. Η λίμνη παρουσιάζει αυξημένη οξύδωση, οπότε τίθενται περιοσμοί στη χρήση δυτών. Αναμένονται πληροφορίες από τις κατασκευαστριες εταιρίες και ανάλογα με τις απαντήσεις θα καθοριστεί το επόμενο βήμα με την έρευνα στη λίμνη. «Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα γίνει η έρευνα», δήλωσεκατηγορηματικά.

Θυμίζουμε ότι χθες ο 35χρονος ανέφερε στους ανακριτές το σημείο στο οποίο πέταξε τα θύματα του. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσο τα έχει θάψει σε αυτή την περιοχή ή αν τα έχει πετάξει εντός της λίμνης. 

Οσα συγκλονιστικά έφερε η χθεσινή μέρα

Τεράστιο ήταν το σοκ μετά τον εντοπισμό ακόμα ενός πτώματος στο πεδίο βολής Ξυντούς στην Ορούντα, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, μετά από υπόδειξη του 35χρονου. Αστυνομία και Πυροσβεστική ανέσυραν από λάκκο της περιοχής ένα πτώμα σε πλήρη αποσύνθεση, που φαίνεται ότι ανήκει σε γυναίκα από το Νεπάλ ή την Ινδία, κατά τα λεγόμενά του.

Το αίμα πάγωσε όταν οι πληροφορίες αναφέρονταν σε ακόμα μια παραδοχή του για τον διπλό φόνο μητέρας και κόρης από την Ρουμανία. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία στρέφουν την προσοχή στην Livia Florentina Bunea από τη Ρουμανία και στην κόρη της, Elena Natalia Bunea, που ελλείπουν από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Σε σχέση με την μητέρα και την κόρη, αλλά και την Maricar, ο 35χρονος υπέδειξε σημείο παρά το φρεάτιο στο Μιτσερό, όπου έθαψε τις σορούς τους. Πλέον, οι αρχές, επικεντρώνονται στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς και στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, όπου από τη Μεγάλη Παρασκευή, θα επιχειρήσει δύτης με σκάφανδρο, προκειμένου να φανεί εάν στον βυθό βρίσκεται το άψυχο σώμα της 6χρονης Sierra.

Σημειώνεται ότι από τις επτά δολοφονίες, τις οποίες ομολόγησε ότι διέπραξε ο 35χρονος, έχουν εντοπιστεί τρεις σοροί, ενώ η μόνη σορός που έχει ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι αυτή της Mary Rose.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Τούρκων υπουργών και εντολή τερματισμού της εισβολής

«Σιγά τα ωά»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X