ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη

Να καταστεί η προσωπικότητα και τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης, ένα ισχυρό εφαλτήριο για προβληματισμό και σκέψη για τη μελλοντική πορεία μας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αναμνηστικό γραμματόσημο που απεικονίζει τη μορφή του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, παρουσίασαν την Τετάρτη το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία και το Ινστιτούτο «Γλαύκος Κληρίδης», ανήμερα της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Η αναμνηστική έκδοση γραμματοσήμου παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, και σε αυτήν έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ιωάννης Κασουλίδης, ο πρώην Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος, η θυγατέρα του πρώην Προέδρου Καίτη Κληρίδη, βουλευτές και στελέχη του ΔΗΣΥ.

Το γραμματόσημο τιμά τη μνήμη του Προέδρου Κληρίδη, αλλά τιμά εξίσου τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, επεσήμανε σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου «Γλαύκος Κληρίδης» Μιχάλης Σοφοκλέους.

Σκοπός του Ινστιτούτου, είπε, δεν είναι η αγιοποίηση του Γλαύκου Κληρίδη, αλλά, πέραν της απόδοσης της οφειλόμενης τιμής και ευγνωμοσύνης, είναι να καταστεί η προσωπικότητα και τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης, ένα ισχυρό εφαλτήριο για προβληματισμό και σκέψη για τη μελλοντική πορεία μας, μια πυξίδα για τον τρόπο που πρέπει να ασκείται η πολιτική.

«Ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν ένας statesman που αναγνωρίστηκε διεθνώς για τις πολιτικές αρετές του», είπε ο κ. Σοφοκλέους, και σημείωσε ότι πρωτίστως αναγνωρίστηκε και εκτιμήθηκε από τους ίδιους τους πολιτικούς του αντιπάλους. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ανέφερε, ότι σφράγισε τον τόπο και την εποχή μας.

Ο ίδιος χειρίστηκε με δεξιότητα και σοφία το τιμόνι της χώρας τις πολύ δύσκολες στιγμές που κλήθηκε να το αναλάβει, συμπλήρωσε.

Για εμάς, συνέχισε ο κ. Σοφοκλέους, ο Γλαύκος Κληρίδης είναι πάνω απ΄ όλα η φιλοσοφία του, η προσωπική ηθική, η στωικότητα, η μετριοπάθεια, η πολιτική οπτική, η διορατικότητά του, η έμπρακτη διδαχή να μη θέτουμε τίποτε υπεράνω της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι κατά τον ίδιο τρόπο θα τιμηθούν και άλλοι μεγάλοι ηγέτες της Κύπρου.

Η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών Σόφη Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι ο Γλαύκος Κληρίδης άνοιγε τη ψυχή και το μυαλό του στις νεότερες γενιές πολιτικών και πολιτών μεταδίδοντας γνώσεις και τρόπο σκέψης.

Επεσήμανε παράλληλα ότι ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν ο άνθρωπος που οραματίστηκε, σχεδίασε και οδήγησε την Κύπρο στο πολιτικό της σπίτι, την ενωμένη Ευρώπη.

Στο δικό του χαιρετισμό, ο Γενικός Διευθυντής των Κυπριακών Ταχυδρομείων Ανδρέας Γρηγορίου, ανέφερε πως η έκδοση του αναμνηστικού γραμματοσήμου αποτελεί «ελάχιστη προσφορά των Κυπριακών Ταχυδρομείων στη μνήμη και στο έργο» του Γλαύκου Κληρίδη, λαμβάνοντας υπόψιν την προσωπικότητά του, τη συνολική προσφορά του στον κυπριακό λαό και στους αγώνες του, και ιδιαίτερα την καθοριστική του συμβολή ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας τη δεκαετία 1993-2003, στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν παραγωγές του Ινστιτούτου για τη ζωή του Γλαύκου Κληρίδη καθώς και για τις προσπάθειες του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

Τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης! Ο ενταφιαστής των ιδεών Γκάλι και ίσως της πιο σοβαρής προσπάθειας για λύση του Κυπριακού, που το έκανε απλώς για να βγει πρόεδρος την πρώτη φορά. Και μετά, έγινε ο κύριος S-300 για να ξαναβγεί πρόεδρος.
Ο Γλαύκος Κληρίδης άνοιγε τη ψυχή και το μυαλό του στις νεότερες γενιές πολιτικών και πολιτών μεταδίδοντας γνώσεις και τρόπο σκέψης. Ατε ολά τζιε κανεί!
Καταπατώντας στην πλάτη της πατρίδας του μετά υποτίθεται προσπάθησε να λύσει το Κυπριακό και απέτυχε. Δοξάστε τον.

Giannos
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ