ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
 

Πιάνουν τιμόνι την Τετάρτη οι οδηγοί του ΟΣΥΠΑ

Δίνει πίστωση χρόνου στις δυο πλευρές, - στην εταιρεία και στο Υπουργείο Μεταφορών- να εξεύρουν λύση μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την άρση των απεργιακών μέτρων των εργαζομένων στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση του προσωπικού η οποία συνήλθε νωρίς το απόγευμα με σκοπό να εξετάσει τις εξελίξεις στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με τον Χρίστο Ευαγγέλου, εκπρόσωπο των εργαζομένων στον Ο.ΣΥ.ΠΑ. η σύσκεψη ολοκληρώθηκε στις 17:00 περίπου το απόγευμα και στο πλαίσιο της οι εργαζόμενοι στον Ο.ΣΥ.ΠΑ αποφάσισαν να επιστρέψουν από την Τετάρτη στα καθήκοντα τους δίνοντας πίστωση χρόνου στις δυο πλευρές, - στην εταιρεία και στο Υπουργείο Μεταφορών- να εξεύρουν λύση μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρθηκε στην σύσκεψη, στο διάστημα που μεσολαβεί η εταιρεία θα πρέπει να παρουσιάσει όλα τα σχετικά έγγραφα που της έχουν ζητηθεί από το Υπουργείο Μεταφορών ώστε να υπάρξει τελική διευθέτηση και επίλυση του προβλήματος

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου, είπε ο κ. Ευαγγέλου θα πληρωθούν για το μισθό Νοεμβρίου και θα βρίσκονται σε αναμονή μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί ο 13ος και η μισθοδοσία του Δεκεμβρίου.

Σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό τότε οι εργαζόμενοι του Ο.ΣΥ.ΠΑ. προειδοποιούν με νέα δυναμικά μέτρα.

Το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον Ο.ΣΥ.ΠΑ έξω από το Προεδρικό Μέγαρο .

100 περίπου εργαζόμενοι του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ) με δύο λεωφορεία μετέβησαν αρχικά στο Προεδρικό και στην συνέχεια στην Βουλή και στο Υπουργείο Μεταφορών.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων επέδωσε υπόμνημα στο Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου Πέτρο Δημητρίου με τα αιτήματά τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

ΟΣΥΠΑ: Επίλυση των διαφορών μέσω ανεξάρτητου και αντικειμενικού κριτή

Η μόνη δίκαιη οδός για επίλυση της διαφοράς που προέκυψε μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών και του ΟΣΥΠΑ είναι η σύσταση ανεξάρτητης και αντικειμενικής επιτροπής και/ή διαιτησίας οποιασδήποτε μορφής, της οποίας να ανατεθεί η δικαιοδοσία και/ή η αρμοδιότητα προς επίλυση όλων ανεξαιρέτως των οικονομικών διαφορών και/ή απαιτήσεων μεταξύ των δύο μερών, αναφέρεται σε επιστολή που στάληκε εκ μέρους του οργανισμού προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Σταύρο Μιχαήλ με κοινοποίηση προς την αρμόδια Υπουργό Βασιλική Αναστασιάδου.

Στην επιστολή που έστειλαν οι δικηγόροι Χριστάκης Χριστοφίδης και Γιώργος Βαλιαντής του δικηγορικού γραφείου Λ. ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ & ΣΙΑ Δ.Ε.Π.Ε. σημειώνεται, μεταξύ άλλων, πως «είναι δεδομένο ότι η επίλυση όλων των διαφορών μεταξύ των δύο μερών από ανεξάρτητο και αντικειμενικό κριτή είναι η μόνη νομικά ορθή διαδικασία και είναι σύμφυτη με όλες τις αρχές του κράτους δικαίου. Όλα όσα αναφέρονται στην επιστολή για σύσταση τριμελούς επιτροπής η οποία θα αποτελείτο από υπηρεσιακούς λειτουργούς του ΥΜΕΕ, καταδεικνύει ότι το Υπουργείο επιθυμεί να δικάσει το ίδιο τη διαφορά μεταξύ αυτού και των πελατών μας, να καταστεί δηλαδή το ίδιο τόσο κρινόμενος όσο και κριτής».

«Αυτή η εισήγηση αντιβαίνει σε όλες τις αρχές της φυσικής δικαιοσύνης. Η δε άρνηση του Υπουργείου για παραπομπή σε διαιτησία ισοδυναμεί με άρνηση εξεύρεσης άμεσης, σωστής και δίκαιης λύσης και άρνηση προς τον ΟΣΥΠΑ παροχής του δικαιώματος δίκαιης δίκης», προστίθεται.

Σημειώνεται πως ο ΟΣΥΠΑ δεν έχει τίποτε απολύτως να φοβηθεί από οποιονδήποτε ανεξάρτητο κριτή και είναι έτοιμος να προσέλθει ενώπιον οποιασδήποτε μορφής επιτροπής και/ή διαιτησίας με καθαρά χέρια και πλήρη διαφάνεια και να καταθέσει εκεί και μόνο εκεί τα οποιαδήποτε περαιτέρω αποδεικτικά στοιχεία.

«Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του Υπουργείου για τα απεργιακά μέτρα εκ μέρους των οδηγών, υποβάλλουμε ότι ο ΟΣΥΠΑ τηρεί πλήρως τους όρους της Σύμβασης, σε αντίθεση με το Υπουργείο που έχει παραβιάσει κατάφωρα πολλούς όρους της Σύμβασης, με πρώτιστη και κύρια παράβαση, τη μη καταβολή της κυβερνητικής συνεισφοράς που είναι και η κύρια του υποχρέωση βάσει των όρων της Σύμβασης», σημειώνεται στην επιστολή.

Είναι αυτονόητο, προστίθεται, «ότι χωρίς την καταβολή της Κυβερνητικής Συνεισφοράς οι οικονομικές καταστροφικές συνέπειες είναι αλυσιδωτές και μόνος υπεύθυνος για αυτές είναι αυτός που έχει παραβιάσει τον συγκεκριμένο όρο, ήτοι το Υπουργείο. Επαναλαμβάνουμε δε ότι δεν είναι ο ΟΣΥΠΑ υπεύθυνος για την οποιαδήποτε απεργία η οποία γίνεται εκ μέρους των εργαζομένων».

«Άνευ βλάβης των πιο πάνω και άνευ βλάβης των οποιωνδήποτε απαιτήσεων των πελατών μας, οι πελάτες μας θα αποδεχθούν οποιοδήποτε καταβολή εκ μέρους του Υπουργείου της οφειλόμενης από αυτό Κυβερνητικής του Συνεισφοράς, με πλήρη επιφύλαξη των δικαιωμάτων του», καταλήγει η επιστολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

360: Η ασφάλεια των εργοταξίων στο προσκήνιο

«Δηλαδή αποκλείστηκε η περίπτωση αυτοκτονίας;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:39

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X