ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πάφος: Λουόμενοι κινδύνευσαν να πνιγούν λόγω θαλασσοταραχής

Στο νοσοκομείο μια γυναίκα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε περιστατικό που έγινε χθες 23/05 και ώρα 13.30 περίπου στην παραλία Κόλπου των Κοραλλίων, ανταποκρίθηκαν ναυαγοσώστες στην επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκύπριας Επιτροπής Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών, αλλοδαπή γυναίκα από την Γερμανία, δεν ακολούθησε τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών για να μην εισέλθει στο νερό λόγω κακών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει και να χρειαστεί την επέμβαση των ναυαγοσωστών για να εξέλθει με ασφάλεια από το νερό.

Στο ίδιο σημείο, σήμερα 23/05 και ώρα 15.00 περίπου, ζευγάρι αλλοδαπών κινδύνευσε με πνιγμό λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατεί και σήμερα στην περιοχή. Στην γυναίκα χρειάστηκε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και οξυγόνο ενώ καλέσθηκε και ασθενοφόρο για την άμεση μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Όπως τονίζει η Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών καλούνται οι λουόμενοι να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών αφού η θάλασσα μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη αν δεν την σεβαστείς.

Επίσης καλούν τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα με την προμήθεια μηχανοκίνητων σκαφών διάσωσης. Όπως αναφέρουν, τα υφιστάμενα μέσα που διαθέτουν αυτή την στιγμή δεν επαρκούν για να καλυφθούν όλες οι παραλίες μας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα σκάφη είναι παλαιά και ακατάλληλα για σκοπούς διάσωσης. Ειδικά σε μέρες που επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες, η ύπαρξη του κατάλληλου μηχανοκίνητου μέσου διάσωσης σε συνδυασμό με την ορθή κάλυψη σε ανθρώπινο δυναμικό μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση