ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:39
 

Διευκρινίσεις Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στα ΤΕΙ Ελλάδας

Την ερχόμενη εβδομάδα συνέρχεται η ειδική επιτροπή που συστάθηκε με στόχο τη ρύθμιση των θεμάτων που προκύπτουν

Newsroom K

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση ως προς τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας προέβη την Παρασκευή (25/10) το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου. Ξεκαθαρίζει παράλληλα πως η ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα με στόχο την ρύθμιση των θεμάτων που προκύπτουν μετά τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση το Υπουργείο, «προχώρησε άμεσα, μόλις έλαβε γνώση των αλλαγών, στη μελέτη των Πλαισίων Πρόσβασης στη Δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας», με γνώμονα όλοι οι μαθητές να μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις σε τμήματα και κλάδους σπουδών , ανάλογα με τη μέχρι τώρα προετοιμασία τους στις Κατευθύνσεις της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και τα προγράμματα της Θεωρητικής και Πρακτικής Κατεύθυνσης των Τεχνικών Σχολών.

Ο λόγος που προέκυψε αυτή η ανάγκη οφείλεται στο ότι το αντίστοιχο Υπουργείο της Ελλάδος κατάργησε αριθμό Τμημάτων των ΤΕΙ, ενώ διαφοροποίησε άλλα Τμήματα, εντάσσοντάς τα σε διαφορετικές Πανεπιστημιακές Σχολές. «Το ΥΠΠΑΝ έλαβε γνώση των συγκεκριμένων αλλαγών τον Ιούλιο του 2019 και προχώρησε αναγκαστικά στην προσαρμογή των Πλαισίων Πρόσβασης για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Για αυτό το λόγο δόθηκε μεταβατική περίοδος στους απόφοιτους Κύπριους, οι οποίοι είχαν ήδη δηλώσει από τον Μάρτιο του 2019, τα εξεταζόμενα μαθήματα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2019. Ως πρός αυτό συστάθηκε ειδική επιτροπή από το Υπουργείο, η οποία την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα, «με στόχο την ρύθμιση των θεμάτων που προκύπτουν, στον βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, σε σχέση με τα απαιτούμενα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X