ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:55
 

Διευκρινίσεις Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στα ΤΕΙ Ελλάδας

Την ερχόμενη εβδομάδα συνέρχεται η ειδική επιτροπή που συστάθηκε με στόχο τη ρύθμιση των θεμάτων που προκύπτουν

Newsroom K

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση ως προς τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας προέβη την Παρασκευή (25/10) το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου. Ξεκαθαρίζει παράλληλα πως η ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα με στόχο την ρύθμιση των θεμάτων που προκύπτουν μετά τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση το Υπουργείο, «προχώρησε άμεσα, μόλις έλαβε γνώση των αλλαγών, στη μελέτη των Πλαισίων Πρόσβασης στη Δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας», με γνώμονα όλοι οι μαθητές να μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις σε τμήματα και κλάδους σπουδών , ανάλογα με τη μέχρι τώρα προετοιμασία τους στις Κατευθύνσεις της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και τα προγράμματα της Θεωρητικής και Πρακτικής Κατεύθυνσης των Τεχνικών Σχολών.

Ο λόγος που προέκυψε αυτή η ανάγκη οφείλεται στο ότι το αντίστοιχο Υπουργείο της Ελλάδος κατάργησε αριθμό Τμημάτων των ΤΕΙ, ενώ διαφοροποίησε άλλα Τμήματα, εντάσσοντάς τα σε διαφορετικές Πανεπιστημιακές Σχολές. «Το ΥΠΠΑΝ έλαβε γνώση των συγκεκριμένων αλλαγών τον Ιούλιο του 2019 και προχώρησε αναγκαστικά στην προσαρμογή των Πλαισίων Πρόσβασης για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Για αυτό το λόγο δόθηκε μεταβατική περίοδος στους απόφοιτους Κύπριους, οι οποίοι είχαν ήδη δηλώσει από τον Μάρτιο του 2019, τα εξεταζόμενα μαθήματα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2019. Ως πρός αυτό συστάθηκε ειδική επιτροπή από το Υπουργείο, η οποία την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα, «με στόχο την ρύθμιση των θεμάτων που προκύπτουν, στον βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, σε σχέση με τα απαιτούμενα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στα €20,74 δισ. το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 2019

«Αν αποφεύγονταν διάφορα έξοδα όπως για παράδειγμα η `συντήρηση` των παρασιτικών συνοδών του προέδρου ...»
ΑΚΑ  |  09:33

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Κάντε αυτό το έτος ένα αξιοσημείωτο και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κάντε αίτηση ...»
Martin Laura  |  16:38

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:09

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:08

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X