ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ραγδαία αύξηση στην κατάσχεση κροτίδων – Οι περισσότερες εισάγονται ταχυδρομικά

Σχέδιο δράσης της Αστυνομίας με ενημέρωση και στοχευμένες περιπολίες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αύξηση παρουσιάζει η κατάσχεση ειδών πυροτεχνίας και κροτίδων στην Κύπρο, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας να δηλώνει στην «Κ» ότι μόνο τους πρώτους μήνες του χρόνου οι αρχές έχουν προχωρήσει στην κατάσχεση 407,000 ειδών της συγκεκριμένης κατηγορίας, με 20 ενεχόμενα πρόσωπα. Την ίδια ώρα σημείωσε ότι τις χρονιές 2020, 2021 και 2022 οι κατασχέσεις τέτοιων ειδών ήταν 128 χιλιάδες.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, οι μεγάλες πόσότητες έρχονται στην Κύπρο από το εξωτερικό ταχυδρομικά και εταιρείες ταχυμεταφορών.

Ενδεικτική εικόνα των διαστάσεων που έχει λάβει το φαινόμενο, είναι η χθεσινή σύλληψη τριών προσώπων από την Αστυνομία, μετά τον εντοπισμό πέραν των 300 χιλιάδων κροτίδων σε εμπορευματοκιβώτιο στη Λεμεσό. Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε πως στο εμπορευματοκιβώτιο υπήρχαν 300 χιλιάδες κροτίδες Barbarossa και 3 χιλιάδες κροτίδες άγνωστης ονομασίας, που επίσης παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Σχέδιο δράσης με ενημέρωση και στοχευμένες περιπολίες

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία της Αστυνομίας για το συγκεκριμένο θέμα. «Λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα, με φέτος 50 διαλέξεις σε σχολεία. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες μάς έχουν παρακολουθήσει 10.000 πρόσωπα, κυρίως μαθητές δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης», είπε ο κ. Ανδρέου. «Προχωρούμε με διαλέξεις σε διάφορα οργανωμένα σύνολα, όπως στρατιώτες και μαθητές, σε μια προσπάθεια να τους επιστήσουμε την προσοχή για την επικινδυνότητα αυτών των αντικειμένων», τόνισε.

Την ίδια ώρα έχουν δοθεί οδηγίες στους αστυνομικούς διευθυντές, ώστε μέλη της Αστυνομίας να προσεγγίζουν με ειδικά σχέδια εκείνα τα σημεία, που ενδεχομένως να προμηθεύουν με είδη πυροτεχνίας τα ανήλικα κυρίως πρόσωπα που επιχειρούν να παρασκευάσουν κροτίδες. Επίσης αυξήθηκαν οι περιπολίες σε χώρους που παρατηρείται αυξημένη συγκέντρωση νεαρών προσώπων που έχουν σχέση με κροτίδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση