ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε ποιους θα ανακαλούνται αμέσως οι άδειες οδήγησης

Το Αρχηγείο Αστυνομίας έχει στείλει κατευθυντήριες γραμμές τις οποίες θα ακολουθούν τα μέλη της τροχαίας και οι εμπλεκόμενοι φορείς

Newsroom K

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Άμεση στέρηση της άδειας οδηγού, σε όσους πιάνουν τιμόνι στα χέρια τους, υπό την επήρεια ναρκωτικών, με υπερβολική συγκέντρωση αλκοόλης στον οργανισμό ή σε αυτούς που υπερβαίνουν κατά πολύ το μέγιστο όριο ταχύτητας, εξήγγειλε ότι θα εφαρμοστεί από την 31η Ιανουαρίου 2020, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος. Τις πρώτες ημέρες του Φλεβάρη, έγιναν οι πρώτες άμεσες ανακλήσεις αδειών σε δύο οδηγούς, ενώ την Τρίτη (11/2) γνωστοποιήθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές που θα ακολουθούνται από την Αστυνομία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Τροχαίας Αρχηγείου, Γιαννάκη Γεωργίου με τον οποίο επικοινώνησε η ιστοσελίδα μας, οι κατευθυντήριες γραμμές είναι:

Ότταν γίνεται η αναστολή άδειας, ο οδηγός έχει το δικαίωμα εντός των 15 ημερών να ασκήσει έφεση, η οποία αν απορριφθεί, θα πρέπει να παρακαθίσει ξανά σε εξέταση

1. Εάν ο οδηγός εντοπιστεί δύο φορές σε διάστημα 12 μηνών θετικός σε νάρκοτεστ ή αλκοτέστ ή ταυτόχρονα και στα δύο (Επιβεβαιωμένο δείγμα από Κρατικό Χημείο)

2. Εάν ο οδηγός εντοπιστεί δύο φορές σε διάστημα 12 μηνών να κινείται με ταχύτητα που δεν ρυθμίζεται εξωδίκως (δηλ. με 75% από το επιτρεπόμενο όριο του δρόμου)

3. Εάν ο οδηγός εντοπιστεί δύο φορές σε διάστημα 12 μηνών να οδηγεί με ταχύτητα που δεν ρυθμίζεται εξωδίκως και υπό την επήρεια ουσιών

4. Εάν ο οδηγός εντοπιστεί δύο φορές σε διάστημα 12 μηνών θετικός σε αλκοτέστ πάνω από το όριο που ρυθμίζεται εξωδίκως (δηλ. 71mg)

5. Εάν ο οδηγός εμπλακεί σε τροχαίο και διαπιστωθεί ότι παραβίασε το όριο ταχύτητας ή κατανάλωσε απαγορευμένες ουσίες

- Για τους επαγγελματίες οδηγούς (π.χ. Λεωφορεία, Ταξί): ισχύουν τα πιο πάνω, ωστόσο θα ανακαλείται η άδεια οδήγησής τους, από την πρώτη φορά που εντοπίζονται.

Η αναστολή των αδειών θα γίνεται από τον Έφορο Μηχανοκίνητων Οχημάτων, ο οποίος είναι αυτός που έχει την εξουσία για να αναστείλει και να ακυρώσει άδειες. Το Τμήμα της Τροχαίας Αρχηγείου στις αρχές του Φεβρουαρίου έστειλε τους όρους και τις προϋποθέσεις για το πώς θα εφαρμόζεται αυτό το μέτρο στον Αρχηγό της Αστυνομίας και ώστε να δοθεί έγκριση. Αξίζει να αναφερθεί ότι, όταν γίνεται η αναστολή αδειών, ο οδηγός έχει το δικαίωμα εντός των 15 ημερών να ασκήσει έφεση. Όταν η έφεσή του απορριφθεί, θα πρέπει να παρακαθίσει εκ νέου σε εξετάσεις για άδεια οδήγησης.

Η Τροχαία λαμβάνει όλα τα μέτρα ούτως ώστε οι οδηγοί, οι οποίοι στερήθηκαν την άδεια τους να μην ξαναπιάσουν τιμόνι χωρίς να την ανακτήσουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και δεν αποκλείεται την ερχόμενη βδομάδα να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Το unlock ξύπνησε την πανδημία

Η επαναλειτουργία των αεροδρομίων επιδείνωσε την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, αναφέρει στην «Κ» ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης ...
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X