ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:31
 

Ζητά και τα ρέστα η George Boats για το περιστατικό στον Ακάμα

Απειλεί με μηνύσεις η εταιρεία εάν δεν αποσυρθεί δημοσίευμα της ηλεκτρονικής «Κ»

Newsroom K

Το περιστατικό όπου λουόμενοι σε περιοχή του Ακάμα ένιωσαν να κινδυνεύουν από την παρουσία ταχύπλοων σκαφών τα οποία προσέγγισαν σημείο όπου βρίσκονταν λουόμενοι αναδεικνύει το μεγάλο κενό που υπάρχει και στο κομμάτι της σηματοδότησης θαλασσίων περιοχών.

Το εν λόγω πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια, έφερε στο προσκήνιο με δημοσίευμά της η ηλεκτρονική «Κ» την περασμένη Κυριακή, μετά από περιστατικό το οποίο σημειώθηκε στον κόλπο «σπηλιές του Μανώλη». Σύμφωνα με μαρτυρίες τις οποίες έχουμε στην κατοχή μας, παιδιά και οικογένειες διέτρεξαν άμεσο κίνδυνο όταν ταχύπλοο της εταιρείας George Boats αγκυροβόλησε λίγα μέτρα από την ακτή.

Από την πλευρά της η εταιρεία, με την οποία επικοινώνησε η «Κ», διέψευσε το περιστατικό με τον ιδιοκτήτη να αναφέρει ότι στην περίπτωση που κινδύνευε κάποιος, η Αστυνομία θα προχωρούσε στη σύλληψή του.

Επιστολή, απειλές για μηνύσεις και αποζημιώσεις

Τη δημιουργία «νεκρής λωρίδας» στη θάλασσα ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια των λουομένων, προτείνει μέσω της «Κ» ο κοινοτάρχης Νέου Χωριού

Η εταιρεία George Boats μέσω δικηγόρου απέστειλε την Δευτέρα επιστολή στην «Κ» ζητώντας όπως το δημοσίευμα αποσυρθεί αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «επιφυλάσσουν όλα τα δικαιώματά τους συμπεριλαμβανομένης της λήψη νομικών μέτρων για διεκδίκηση αποζημιώσεων, συνέπεια δυσφήμισης».

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, το δημοσίευμα της «Κ» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, χωρίς όμως η εταιρεία να κάνει αναφορά στο ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα τα οποία υποστηρίζουν ότι εκτυλίχθηκαν.

Παράλληλα γίνεται αναφορά στη δημοσίευση φωτογραφικού υλικού. Εν κατακλείδι στην επιστολή του ο δικηγόρος της εταιρείας σημειώνει ότι το δημοσίευμα είναι καθαρά δυσφημιστικό ζητώντας την άμεση απόσυρσή του.

Η απάντηση της «Κ» μέσω Νομικών Συμβούλων

Λαμβάνοντας την επιστολή του δικηγόρου της εταιρείας George Boats, οι Νομικοί Σύμβουλοι της εφημερίδας απέστειλαν απαντητική επιστολή, τονίζοντας ότι η «Κ» έχει ενώπιον της επώνυμη και ενυπόγραφη μαρτυρία όχι μόνο από τους γονείς των αναφερομένων παιδιών που κινδύνευσαν αλλά και από τρίτα πρόσωπα, διαβεβαιώνοντας ότι το δημοσίευμα είναι ορθό και αληθινό.

Παράλληλα σημειώνεται ότι η φωτογραφία που αναρτήθηκε στο δημοσίευμα δεν απεικονίζονται τα πρόσωπα κανενός από τους πελάτες της εταιρείας.

Το δημοσίευμα, όπως αναφέρει η απαντητική επιστολή, επικρίνει την ανομία στην περιοχή καλώντας παράλληλα τους αρμόδιους όπως προστατεύσουν τους λουόμενους.

Το μπαλάκι στις αρμόδιες αρχές για αλλαγή καθεστώτος

Η «Κ» επικοινώνησε με τον κοινοτάρχη Νέου Χωριού Ανδρέα Χριστοδούλου Μάχιμο, ο οποίος ανέφερε ότι ο ίδιος έθεσε πολλές φορές την ανάγκη τοποθέτησης σημαδούρων στην θαλάσσια περιοχή Blue Lagoon ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των λουομένων από την παρουσία ταχύπλοων και μικρών σκαφών. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου το θέμα δεν προχώρησε λόγω κόστους. Ο κοινοτάρχης εισηγείται επίσης την δημιουργία μιας "νεκρής λωρίδας" στην θάλασσα ώστε να ενισχύεται ακόμη περισσότερο η ασφάλεια των λουομένων. Σχολιάζοντας ότι τόσο το Blue Lagoon όσο και η Fontana Amorosa δεν πρόκειται για παραλίες λουομένων, εξέφρασε την ετοιμότητα της κοινότητας να στελεχώσει την παραλία με ναυαγοσώστες σε περίπτωση που οι αρμόδιες αρχές αποφασίσουν ότι θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς των παραλιών.

ΣΧΟΛΙΑ

Συγχαρητήρια για το άρθρο και την μή απόσυρση του.
Συγχαρητήρια και στους συμπολίτες που έκαναν επίσημη μαρτυρία, οι οποίοι δέχτηκαν λεκτική επίθεση σε δευτερόλεπτα από περίπου 20 τουρίστες που έκαναν πάρτυ με μουσική στο πλοίο..

Προσωπικά ήμουν παρών στο γεγονός και επιβεβαιώνω την επικίνδυνη αγκυροβολία, όχι μόνο στο περιστατικό αλλά γενικότερα -στην τουριστική πλέον- περιοχή..

Stavros
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X