ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΤΑ: Εντατικοποίηση διαδικασιών με στόχο την κατάληξη συμφωνίας

Νέες συναντήσεις Παναγιώτου και Κεραυνού με τους κοινωνικούς εταίρους

ΚΥΠΕ

Τα επόμενα βήματα για την εντατικοποίηση της διαδικασίας με στόχο την κατάληξη σε συμφωνία σχετικά με τον θεσμό της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), καθορίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου και του Υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για το αποτέλεσμα της σύσκεψης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε ότι «αξιολογήθηκαν τα δεδομένα σχετικά με τον θεσμό της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα για την εντατικοποίηση της διαδικασίας, με στόχο την κατάληξη σε συμφωνία, η επίτευξη της οποίας κρίνεται ως εφικτή».

Προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, «οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους εντός των αμέσως επόμενων ημερών».

Πρόεδρος: Υπάρχει υποδομή για θετικό αποτέλεσμα 

Υπάρχει υποδομή για να έχουμε θετικό αποτέλεσμα στο θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας θα έχουν συναντήσεις με τις συντεχνίες των εργαζομένων και των εργοδοτών για το θέμα.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος σε εκδήλωση του Ομίλου Φωτιάδη, και ερωτηθείς για το θέμα της ΑΤΑ και για τη σύσκεψη που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είμαστε στο τελικό στάδιο».

«Θεωρούμε ότι υπάρχουν τα δεδομένα για να καταλήξουμε και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει κοινή συνάντηση, οι δύο Υπουργοί χωριστά με τους κοινωνικούς εταίρους, με στόχο να προχωρήσουμε και στην κοινή συνάντηση, έτσι ώστε να υπάρξει κατάληξη», ανέφερε και πρόσθεσε ότι θεωρεί πως «υπάρχει υποδομή για να έχουμε θετικό αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς πότε θα γίνουν αυτές οι συναντήσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «άμεσα, αυτή τη βδομάδα, τις επόμενες μέρες».

Σε ερώτηση αν η Κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει τη θέση της, προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε «να αναμένουμε να ενημερώσουμε» και πρόσθεσε ότι «διαδραματίζουμε ένα συμβιβαστικό ρόλο στη συμφωνία που πρέπει να υπάρξει ανάμεσα στις συντεχνίες και τους εργοδότες». «Αναλαμβάνουμε αυτό τον ρόλο μας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μετά τις διαβουλεύσεις που έγιναν, στη βάση των όσων συζητήθηκαν, κάναμε σήμερα μια διεξοδική συζήτηση, καταλήξαμε σε ένα πιο συγκεκριμένο πλαίσιο, το οποίο θα συζητήσουμε και με τους εργοδότες και με τις συντεχνίες τους οποίους προσεγγίζουμε ως συνεργάτες, με την ελπίδα, με την αισιοδοξία, από δικής μας πλευράς θεωρούμε ότι υπάρχει η υποδομή, για να έχουμε μια θετική κατάληξη», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο είχε επικοινωνία με τις συντεχνίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε πως δεν είχε επικοινωνία με κανέναν.

«Έγινε η συνάντηση, οι δύο Υπουργοί θα μιλήσουν και με τις δύο πλευρές, και με τις συντεχνίες και με τους εργοδότες, και ελπίζω να έχουμε θετικό αποτέλεσμα», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση