ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Ματιές» Ελληνικής για Εθνική Τράπεζα Κύπρου

Αμφότερες πλευρές αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες

Μετά από το ναυάγιο των διαβουλεύσεων μεταξύ Ελληνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς για την απόκτηση της θυγατρικής της τελευταίας στην Κύπρο φαίνεται πως η Ελληνική Τράπεζα εξετάζει την περίπτωση της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στο νησί.

Παρόλο που η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Ειρένα Γεωργιάδου αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες της «Κ», εντούτοις φαίνεται πως έχουν γίνει ήδη κάποιες ζυμώσεις. Ανάλογη στάση τήρησε και εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας στην Ελλάδα, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει αν έγιναν ή αν προγραμματίστηκε να γίνουν επαφές με την κυπριακή τράπεζα. Αρκέστηκε να πει πως σύμφωνα με το πλάνο που υπέβαλε η τράπεζα στην ευρωπαϊκή επιτροπή Ανταγωνισμού στο πλαίσιο της τελευταίας αύξησης κεφαλαίου, προβλέπεται η πώληση των θυγατρικών στο εξωτερικό συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου σε διάστημα δύο ετών. Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν πρέπει να αναμένεται κάποια κίνηση το αμέσως επόμενο διάστημα. Την προηγούμενη βδομάδα η Εθνική πώλησε τη συμμετοχή της στην τουρκική Finansbank έναντι 2.7 δισ. ευρώ.

Ο εκπρόσωπος της τράπεζας σχολίασε πως η πώληση της θυγατρικής στην Κύπρο δεν θα σημαίνει ότι η τράπεζα θα πάψει να έχει παρουσία στο νησί αφού προτίθεται να διατηρήσει παρουσία μέσω υποκαταστήματος ή και υποκαταστημάτων.

Οι καταθέσεις στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου) ανήλθαν σε 600 εκατ. ευρώ στο τέλος του τρίτου τριμήνου και ο Δείκτης Καθαρών Δανείων προς Καταθέσεις (PL/D Ratio) διαμορφώθηκε σε 73,4%. Τα κέρδη προ φόρων της τράπεζας στην Κύπρο για το 9μηνο του 2015 ανήλθαν σε 10.8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 8.1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση