ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ΕΒΕ Λεμεσού και Τελ Αβίβ

Κατιδίαν συναντήσεις επιχειρηματιών

ΚΥΠΕ

Σημαντικό κρίνεται από τα ενδιαφερόμενα μέρη το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφηκε σήμερα μεταξύ των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Λεμεσού και Τελ-Αβίβ, στη γενικότερη προσπάθεια ενίσχυσης των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ.

Το πρωτόκολλο υπογράφηκε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΒΕ Λεμεσού.

Την ικανοποίησή του από τη συμφωνία συνεργασίας εξέφρασε σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Γαλαταριώτης, ο οποίος είπε πως το ΕΒΕΛ διατηρεί συνεχή συνεργασία με το Ισραήλ, υπενθυμίζοντας τη συμφωνία συνεργασίας με το Επιμελητήριο της Χάιφας το 2000.

«Από τότε οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν διαφοροποιηθεί δραστικά προς το καλύτερο, διανοίγονται προοπτικές για συνεργασία σε πολλούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και πέραν από αυτούς που αναδύονται από τη βιομηχανία των υδρογονανθράκων» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Τελ-Αβίβ ανέφερε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί σε πολλούς τομείς τα τελευταία χρόνια, λόγω ακριβώς των κοινών εθνικών συμφερόντων τους.

Έκανε δε λόγο για «μία κοινή οικονομία μεταξύ Ισραήλ Κύπρου», που θα μπορούσε να δημιουργηθεί με συμφωνία των δύο χωρών, υπό την έννοια ότι επιχειρηματίες από την Κύπρο θα μπορούσαν ελεύθερα να εγκατασταθούν, να ζήσουν και να επενδύσουν στο Ισραήλ, όπως και αντίστροφα.

Ανέφερε ότι το φορολογικό σύστημα της Κύπρου είναι ίσως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και κάτι που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν Ισραηλινοί επιχειρηματίες.

Στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας πραγματοποιούνται σήμερα κατ' ιδίαν συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών των δύο πόλεων.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση