ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κυπριακή εταιρεία συμμετέχει σε πρόγραμμα ανάπτυξης συστήματος anti-drone

Σημαντική επιτυχία για την εγχώρια έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας

ΚΥΠΕ

Ως σημαντική επιτυχία για την εγχώρια έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας χαρακτηρίζει το Υπουργείο Άμυνας τη συμμετοχή κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ακόμα πέντε προτάσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον Τομέα της Άμυνας (European Defence Industrial Development Programme - EDIDP), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από τα προγράμματα που συμμετέχουν οι κυπριακές επιχειρήσεις, ξεχωρίζει το έργο EY -CUAS : Joint European sYstem for Countering Unmanned Aerial Systems (Συμμετοχή εταιρείας SIGNAL GENERIX LTD), το οποίο αποσκοπεί στην ανάπτυξη συστήματος anti-drone. Σχετικά με το πρόγραμμα  JEY -CUAS, ο στόχος του είναι να αναπτυχθεί ένα προηγμένο και αποτελεσματικό «σύστημα συστημάτων» με ειδική αρχιτεκτονική C2, αρθρωτό, ολοκληρωμένο και διαλειτουργικό με δομή πληροφοριών C2, ικανό να αντιμετωπίσει την απειλή που θέτουν τα μικρά drones. Το σύστημα θα είναι γρήγορο για την ανάπτυξη και την επίτευξη επιχειρησιακής κατάστασης, για την εξασφάλιση της προστασίας των στρατευμάτων, σε θέατρα επιχειρήσεων, καθώς και για την άμυνα και την ασφάλεια. Το έργο θα πληροί τις ισχύουσες απαιτήσεις πιστοποίησης και κανονιστικές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, τα υπόλοιπα προγράμματα που συμμετέχουν οι κυπριακές εταιρείες είναι: FIRES : Future Indirect fiRes European Solution (Συμμετοχή εταιρείας ADDITESS ADVANCED INTEGRADED TECHNOLOGY SOLUTIONS & SERVICES LTD), USSPS :Development of Unmanned Semi-fixed Sea Platforms for Maritime Surveillance (Συμμετοχή εταιρειών CY.R.I.C CYPRUS RESEARCH AND INNOVATION CENTER LTD και SIGNAL GENERIX LTD ), AI4DEF : Artificial Intelligence for Defence (Συμμετοχή εταιρείας EIGHT BELLS LTD) και HERMES: Data Exchange Platform for the Cyber Defence of Autonomous Military Systems (Συμμετοχή εταιρείας Ebos Technologies LTD).

Το σύνολο της χρηματοδότησής για τα συγκεκριμένα έργα ανέρχεται περίπου στα 38 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει 158 εκατομμύρια ευρώ για 26 έργα ως αποτέλεσμα των 12 προσκλήσεων που δημοσιεύθηκαν το 2020.

H επιτυχία των κυπριακών εταιρειών με τη συμμετοχή σε πέντε προγράμματα του 2020, αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων προσπαθειών του 2019, όπου επιλέχθηκαν πέντε προτάσεις με συμμετοχή κυπριακών εταιρειών.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΜ το γεγονός αυτό, αποδεικνύει ότι η Κύπρος μπορεί να συνεισφέρει έμπρακτα στον τομέα ανάπτυξης ευρωπαϊκών αμυντικών δυνατοτήτων.

Η συμμετοχή των εταιρειών θα συμβάλει στην ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει ευκαιρίες για νέες θέσεις εργασίας.

Ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, συνεχάρη θερμά όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία και ιδιαίτερα την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, το Κυπριακό Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση