ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:49
 

Προχωρά και αναπτύσσεται η Microsoft Κύπρου

Γιώργος Πετρακίδης: Διασφαλισμένη η προστασία και η ιδιωτικότητα των δεδομένων που αποθηκεύονται στο cloud

Δελτίο Τύπου

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση του πρώτου γραφείου της Microsoft στην Κύπρο. Μια πορεία δημιουργική. Ωστόσο η Microsoft δεν εφυσηχάζει και θέτει όλο και υψηλότερους στόχους στην ανεύρεση αξιόπιστων τεχνολογικών λύσεων, ενώ παράλληλα συνεχίζει να επενδύει στον άνθρωπο μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Μιλώντας στην «Κ» ο Country Manager της Microsoft Κύπρου, Γιώργος Πετρακίδης, αναφέρει ότι στη Microsoft κοιτάζουν σταθερά προς την κατεύθυνση της καινοτομίας, καθώς υπογραμμίζει πως η στρατηγική στροφή στο Cloud βοήθησε την εταιρεία να προσεγγίσει τους πελάτες της προτείνοντάς τους νέες λύσεις. Τονίζει ότι παρά τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων η Microsoft Κύπρου κάνει σταθερά βήματα ανάπτυξης. Υπογραμμίζει ακόμα  ότι, στο μέλλον οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν τις προσπάθειες διαφοροποίησης και ενίσχυσης των ανταγωνιστικών τους πλεονεκτημάτων, με την τεχνολογία να είναι ο βασικός τους σύμμαχος.

–Ποιος ήταν ο σταθμός «ορόσημο» για την εταιρεία;

Είναι δύσκολο να σκεφτώ ένα σταθμό ορόσημο, καθώς από το 2002, όταν η Microsoft ίδρυσε το πρώτο της γραφείο στην Κύπρο, έχει πυροδοτήσει μια σειρά ενεργειών, με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρείται ως ένας αξιόπιστος σύμμαχος του σύγχρονου «ψηφιακού επιχειρείν», καθώς και ο παροχέας τεχνολογικών λύσεων που άλλαξε τόσο τον τρόπο που εργαζόμαστε, όσο και τον τρόπο που επικοινωνούμε καθημερινά. Έχει επίσης καταγράψει σημαντικούς σταθμούς στην πορεία της, έναν απ’ τους οποίους αποτελεί και η υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας  τον Ιανουάριο του 2008, μεταξύ του τότε υπουργού Εμπορίου, κυρίου Αντώνη Μιχαηλίδη και του οραματιστή Bill Gates, στο πλαίσιο μιας συνάντησης κορυφής στο Φόρουμ Ευρωπαίων Κρατικών Ηγετών της Microsoft. Ακολούθως, τo 2012, η Microsoft Κύπρου στηρίξε την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ενεργός χορηγός, ενώ το 2014 προσέφερε την τεχνογνωσία της για να  εκπαιδεύσει το τμήμα Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Αστυνομίας Κύπρου, ως προς την τεχνολογία PhotoDNA, για να βοηθήσει στις προσπάθειες πάταξης της παιδικής πορνογραφίας. Σήμερα, η Microsoft θέτει όλο και υψηλότερους στόχους στην ανεύρεση αξιόπιστων τεχνολογικών λύσεων, ενώ παράλληλα συνεχίζει να επενδύει στον άνθρωπο μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

–Τι είναι αυτό που ξεχώρισε τη Microsoft, προσδίδοντας της την αξιοπιστία που απολαμβάνει σήμερα τόσο σε ιδιωτικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο;

Στη Microsoft κοιτάζουμε σταθερά προς την κατεύθυνση της καινοτομίας. Η στρατηγική στροφή στο Cloud μας βοήθησε να προσεγγίσουμε τους πελάτες μας προτείνοντάς τους νέες λύσεις. Και παρά το γενικότερο οικονομικό κλίμα, μετά από μια δύσκολη περίοδο, τα τελευταία χρόνια ως Microsoft Κύπρου, κάνουμε σταθερά βήματα ανάπτυξης.

–Ποιος ο ρόλος της Microsoft στο digital transformation που χαρακτηρίζει την εποχή μας;

Oι περισσότεροι άνθρωποι, σήμερα, διαθέτουν πιο πολλές από μια συσκευές - tablet, κινητό κ.ά - καθώς και ψηφιακά μέσα, ώστε να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους και να έχουν πρόσβαση στην πληροφορία οποιαδήποτε στιγμή, όπου κι αν βρίσκονται. Το γεγονός αυτό δημιουργεί την ανάγκη υιοθέτησης σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων, που να δίνουν τη δυνατότητα στις εταιρείες να γίνονται πιο ανταγωνιστικές και συμβατές με τα νέα δεδομένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι τραπεζικοί οργανισμοί, οι οποίοι έχουν εξελίξει σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο εξυπηρέτησης των πελατών τους, μέσω υπηρεσιών, όπως, e-banking, m-banking και private banking. Προς αυτή την κατεύθυνση τo cloud computing είναι μια τρέχουσα πραγματικότητα, όπως καταγράφεται και από πολλούς αναλυτές σήμερα. Με τη χρήση του, τόσο η διαχείριση όσο και η αποδοτικότητα των συστημάτων, εφαρμογών και λύσεων, επιτυγχάνεται με σαφώς γρηγορότερους ρυθμούς και με το λιγότερο δυνατό λειτουργικό κόστος. Ταυτόχρονα, βελτιώνεται η εμπειρία των πελατών, αφού εξυπηρετούνται πιο αποτελεσματικά, ενώ επωφελούνται και οι ίδιοι από τη μείωση των δαπανών. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις είναι σε θέση να αξιοποιήσουν καλύτερα τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού τους, απασχολώντας το σε πιο παραγωγικούς ρόλους.

Όσον αφορά τη διαχείριση και ασφάλεια των δεδομένων που αποθηκεύονται στο cloud, η Microsoft έχει διασφαλίσει την προστασία και την ιδιωτικότητα, αναπτύσσοντας βέλτιστες πρακτικές, μέτρα ασφαλείας και αυστηρές πολιτικές προστασίας. Μάλιστα, είναι μια από τις πρώτες εταιρείες τεχνολογίας που είναι διαπιστευμένες  με το διεθνές πρότυπο cloud data privacy (ISO/ IEC 27018), το οποίο αποδεικνύει τη δέσμευσή της για την προστασία των δεδομένων των πελατών της.

–Ποιες  είναι  οι εκτιμήσεις σας για τις εξελίξεις στην τεχνολογία και με ποιο τρόπο τοποθετείται η Microsoft σε αυτό το πλαίσιο;

Στο μέλλον οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν τις προσπάθειες διαφοροποίησης και ενίσχυσης των ανταγωνιστικών τους πλεονεκτημάτων. Η τεχνολογία αποτελεί ήδη έναν απαραίτητο σύμμαχο προς αυτή την κατεύθυνση. Γι’ αυτό, η μεγάλη πρόκληση σήμερα για τις εταιρείες είναι πόσο γρήγορα θα αποφασίσουν να υιοθετήσουν σύγχρονες λύσεις τεχνολογίας, που θα τους δώσουν το προβάδισμα. Μέσα από το cloud, που θα συνεχίσει να απασχολεί τις επιχειρήσεις, αναδύονται νέες τάσεις, όπως το business intelligence και analytics. Επιπλέον, το internet of things (IoT), που βρίσκεται σε στάδιο διαμόρφωσης, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές θα σημειώσει προσεχώς σημαντική ανάπτυξη.

– Πώς συνεχίζεται λοιπόν η υλοποίηση του οράματος και για τα επόμενα 15 χρόνια;

– H Microsoft Κύπρου, όπως και η Microsoft γενικότερα, θα συνεχίσει να οδηγεί τις εξελίξεις του αύριο και θα συνεχίζει να ερευνά νέες τεχνολογικές δυνατότητες με απώτερο σκοπό πάντοτε να προσφέρει λύσεις οι οποίες ενδυναμώνουν το κάθε άτομο και τον κάθε οργανισμό να επιτύχουν περισσότερα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X