ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:19
 

Στα 50,1 εκατ. τα κέρδη της Εθνικής Ασφαλιστικής Ελλάδος

Η κερδοφορία εμφανίζει μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο

Newsroom Κ, Αθήνα

Στα 50,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη προ φόρων της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά το 9μηνο του 2018. Η κερδοφορία εμφανίζει μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κατά την οποία η κερδοφορία είχε διαμορφωθεί στα 65,7 εκατ. ευρώ, εξαιτίας του ότι η περσινή χρονιά ενσωμάτωσε αυξημένα κέρδη από μη επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες.

Ο τζίρος της εταιρείας παρουσίασε φέτος αύξηση κατά 4,3% σε σχέση με το 9μηνο 2017 και βασικός μοχλός της αύξησης είναι ο κλάδος ζωής, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του οποίου αυξήθηκαν κατά 3,3% και ανήλθαν σε 332,6 εκατ. ευρώ, έναντι 321,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Η παραγωγή του κλάδου πυρός εμφανίζεται αισθητά αυξημένη κατά 20,9% σε 57,1 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της ανανέωσης σημαντικών συμβολαίων εντός του 2018 με διάρκεια ασφάλισης άνω του ενός έτους. Ο στόλος αυτοκινήτου εμφανίζει μικρή αύξηση στις 284.000 από 281.000 οχήματα, ενώ η μείωση της συνολικής παραγωγής, κατά 2,1%, στα 54,9 εκατ. ευρώ, αποδίδεται στη μείωση του μέσου ασφαλίστρου.

Τα παραπάνω θετικά αποτελέσματα οφείλονται κυρίως στις επιδόσεις των παραγωγικών δικτύων της εταιρείας, το σύνολο των οποίων σημείωσε αύξηση της παραγωγής το 9μηνο 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Συγκεκριμένα, η παραγωγή του δικτύου συνεργατών αυξήθηκε κατά 3% στα 169,3 εκατ. ευρώ, η παραγωγή των πρακτόρων κατά 3,3% στα 103,6 εκατ. ευρώ και η παραγωγή του τραπεζικού δικτύου (bancassurance) κατά 1,2% στα 124,8 εκατ. ευρώ.

Η οργανική κερδοφορία της Εθνικής Ασφαλιστικής αντιστάθμισε πλήρως τις απώλειες του χαρτοφυλακίου επενδύσεων, που προήλθαν κυρίως από κρατικά ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς η καθαρή θέση της εταιρείας αυξήθηκε κατά 5,6 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2018 στα 812,4 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι οι απώλειες στα ίδια κεφάλαια από ομόλογα άγγιξαν τα 27 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική, η Εθνική Ασφαλιστική ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες στήριξης των πληγέντων, έχοντας ήδη καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 6,1 εκατ. ευρώ από σύνολο αναγγελθεισών ζημιών 8,6 εκατ. ευρώ. Η Εθνική Ασφαλιστική συνεχίζει να ανταποκρίνεται στην ηθική δέσμευση να λειτουργεί ανταποδοτικά στο κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται. Ευθυγραμμίζεται με πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, δίνοντας προτεραιότητα σε πέντε βασικούς πυλώνες: ιδιωτική ασφάλιση και οικονομία, ανθρώπινο δυναμικό, κοινωνία, πολιτισμό/αθλητισμό και περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Καταγγέλλει τον Γεάδη στην Αστυνομία η Νατάσα Ιωάννου

«Προσπαθούσε να μιμιθεί το μεντορα του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη.»
Christos A.  |  15:53

Αξιόγραφοι: Θέλουν συνάντηση με τον νέο CEO της Τρ. Κύπρου

«Έλεος, κανένα ορθογραφημένο πανό δεν υπήρχε να βάλετε φωτογραφία...δικαιοσύνη με ωμέγα; σε πιάνει πονοκέφαλος ...»
Γιάννης  |  01:05

Διασωληνωμένος ο Δημήτρης Χριστόφιας

«Ευχομαστε περαστικα. Πρεπει ομως να πουμε οτι, εν καιρω εκλογων, το ακελ θα εκμεταλευτει στο επακρο ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:18

Κυπριανού: Άλλοι πρόδωσαν την Κύπρο το '74

«Έχουν όνομα και ταυτότητα οι "2" που μας προασβάλλουν το ήθος και τον πατριωτισμό μας: (α) ο Υπαρχηγός ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:36

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X