ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαμηλό το αποτύπωμα από την αναστολή πτήσεων της Blue Air

Η ρουμάνικη εταιρεία πραγματοποιούσε μία πτήση την ημέρα προς Βουκουρέστι

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Η αναστολή του πτητικού της προγράμματος που ανακοίνωσε η Blue Air, σε ό,τι αφορά την Κύπρο, δεν αναμένεται να επηρεάσει το ισοζύγιο της επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου Λάρνακας, εκτιμούν παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας.

Η ρουμάνικη αεροπορική εταιρεία που έκανε εντονότερη την παρουσία της στην κυπριακή αεροπορική αγορά μετά το κλείσιμο του κρατικού αερομεταφορέα, είχε μειώσει σημαντικά την δραστηριότητά της από και προς την Κύπρο, εξέλιξη που απορροφά τους κραδασμούς από την αναστολή των πτήσεων. Η πτητική δραστηριότητα της Blue Air προς την Κύπρο και σε άλλους προορισμούς μειώθηκε δραστικά από τον Απρίλιο του 2021 και μετά.

Συγκεκριμένα για περίοδο ενός έτους η εταιρεία ακύρωσε συνολικά 11 χιλιάδες πτήσεις. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και το σύνολο των πτήσεων της εταιρείας από την Λάρνακα προς ελληνικούς προορισμούς. Από τότε η εταιρεία διατήρησε μόνο την πτήση προς Βουκουρέστι. Με την πρόσφατη απόφαση, στην ουσία τερματίζονται 7 πτήσεις προς και από τη ρουμάνικη πρωτεύουσα. Εξέλιξη που δεν επηρεάζει την επιβατική κίνηση μιας και η όποια ζήτηση υπάρχει καλύπτεται από άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Η Blue Air μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών χρησιμοποιούσε το αεροδρόμιο Λάρνακας ως βάση για τις πτήσεις προς τον ελλαδικό χώρο. Η αναστολή των πτητικών δραστηριοτήτων επηρεάζει την Ελλάδα μιας και η εταιρεία πετούσε σε αρκετά αεροδρόμια της χώρας. Από το 2016 και μετά η Blue Air μετάφερε 3,6 εκατ. επιβάτες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση