ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Young Cities: Πόλεις χτισμένες από νέους, για νέους

O Oργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων εγκαινίασαν τον Σεπτέμβριο του 2020 το καινοτόμο πρόγραμμα «Young Cities»

Δελτίο Τύπου

Έχοντας ως στόχο τη δημιουργία πιο «νεανικών» πόλεων, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων εγκαινίασαν τον Σεπτέμβριο του 2020 το καινοτόμο πρόγραμμα «Young Cities», με τη συμμετοχή των Δήμων Αγλαντζιάς, Αθηένου και Δερύνειας. Η πρωτοβουλία αποσκοπούσε στην ανάπτυξη και υλοποίηση προτάσεων με πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο, στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση του κοινωνικού πλαισίου για τους ίδιους τους νέους, αλλά και τους δημότες-συμπολίτες τους.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η δράση του «Young Cities» περιελάμβανε συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές συναντήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα την καταγραφή προτάσεων από ομάδες νέων, για θέματα που απασχολούν τις κοινότητές τους. Στον Δήμο Δερύνειας, οι νέοι εισηγήθηκαν τη δημιουργία πολυχώρου νεολαίας, στον Δήμο Αθηένου προτάθηκε η αναβάθμιση του Πολυκέντρου Νεολαίας με υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό, ενώ στον Δήμο Αγλαντζιάς έγινε πρόταση για καλλιτεχνική ανάπτυξη στις γειτονιές του Δήμου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν νέοι 14-35 χρονών από τους τρεις Δήμους, που δραστηριοποιούνται σε υφιστάμενες δομές, όπως Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας. Εντυπωσιασμένοι από τη δράση του «Young Cities», οι συμμετέχοντας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι τους δόθηκε η δυνατότητα να εκφραστούν και να αποτυπώσουν τις ιδέες τους, αλλά και να έχουν απευθείας διάλογο με τις τοπικές Αρχές.

Η αύξηση της συμμετοχής των νέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων, η καλλιέργεια σύγχρονων δεξιοτήτων και η προαγωγή της κουλτούρας της ενεργού πολιτότητας, ήταν άλλωστε ορισμένοι από τους στόχους του προγράμματος. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, το πρόγραμμα στηρίχθηκε στην προσέγγιση της Συμμετοχικής Έρευνας που καθοδηγείται από τη νεολαία και έχει σκοπό να υποστηρίξει την δυναμικότητα των νέων, αυξάνοντας την κατανομή ισχύος μεταξύ αυτών και των ενηλίκων.

Η υλοποίηση του προγράμματος αποτελεί έργο κοινοπραξίας των οργανισμών Center for Social Innovation (CSI) και Research and Education of Social Empowerment and Transformation (RESET).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

2021 KPMG CEO Outlook Pulse Survey

2021 KPMG CEO Outlook Pulse Survey

Σχεδόν οι μισοί από τους διευθύνοντες συμβούλους ανά το παγκόσμιο δεν αναμένουν επιστροφή στην «κανονικότητα» μέχρι το 2022 ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ