ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυτά είναι τα 3 χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Warren Buffett σε έναν καλό υπάλληλο

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway αποκάλυψε το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που αναζητά στους υποψήφιους υπαλλήλους του

Money Review

Ο Warren Buffett είναι γνωστός για τις επενδυτικές του ικανότητες, αλλά διαθέτει επίσης τεράστια επιχειρηματική οξυδέρκεια. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway αποκάλυψε το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που αναζητά στους υποψήφιους υπαλλήλους του.

Μιλώντας με φοιτητές MBA στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα το 1998, τόνισε ότι η ακεραιότητα ήταν το πιο σημαντικό πλεονέκτημα που μπορεί να έχει ένας σπουδαίος υπάλληλος.

«Ψάχνουμε τρία πράγματα όταν προσλαμβάνουμε ανθρώπους», εξήγησε ο Buffett. «Αναζητούμε ευφυΐα, πρωτοβουλία ή όρεξη και ακεραιότητα».

Ο Buffett τόνισε στη συνέχεια: «Αν δεν έχει κανείς το τελευταίο, τα δύο πρώτα από μόνα τους, δεν θα έχουν θετικό αποτέλεσμα για την εταιρεία. Αν υπάρχει κάποιος χωρίς ακεραιότητα, τότε καλύτερα να είναι τεμπέλης και χαζός».

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά φαίνεται πως είχε επαναλάβει στην επιστολή του το 2003 προς τους μετόχους της Berkshire Hathaway, όταν είχε τονίσει ότι η εταιρεία διέθετε «εξαιρετικούς managers» που έχουν τις «κρίσιμες δεξιότητες του διευθυντικού εγκεφάλου, της πειθαρχίας και της ακεραιότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση