ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Sony: Απολύει 900 εργαζόμενους από το τμήμα PlayStation

«Μετά από προσεκτική εξέταση και πολλές συζητήσεις εδώ και αρκετούς μήνες, κατέστη σαφές ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές για να συνεχιστεί η ανάπτυξη της μονάδας και της εταιρείας»

Money Review

Η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα απολύσει περίπου 900 υπαλλήλους στο τμήμα του PlayStation, αριθμός που ισοδυναμεί με το 8% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της στη συγκεκριμένη μονάδα, καθιστώντας τη, την τελευταία εταιρεία τεχνολογίας που ανακοινώνει περικοπές προσωπικού.

«Μετά από προσεκτική εξέταση και πολλές συζητήσεις εδώ και αρκετούς μήνες, κατέστη σαφές ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές για να συνεχιστεί η ανάπτυξη της μονάδας και της εταιρείας», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος, Jim Ryan σε ένα email προς τους υπαλλήλους, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από την εταιρεία.

Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι σε όλες τις περιοχές, θα επηρεαστούν από τις απολύσεις. Το στούντιο του PlayStation στο Λονδίνο θα κλείσει στο σύνολό του, ενώ πολλά άλλα στούντιο θα επηρεαστούν.

Ο ιαπωνικός γίγαντας gaming μείωσε τις προβλέψεις του για τις πωλήσεις του PlayStation 5 στις 14 Φεβρουαρίου, αφού προειδοποίησε για χαμηλότερη ζήτηση. Η Sony είπε τότε ότι αναμένει να πουλήσει 21 εκατομμύρια μονάδες PS5 το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο, μειωμένες από προηγούμενη πρόβλεψη κοντά στα 25 εκατομμύρια κονσόλες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση