ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η πρώτη χώρα που καθιστά υποχρεωτικό το εμβόλιο στα παιδιά

Από την ηλικία των 5 ετών

Money Review

H πρώτη χώρα που καθιστά υποχρεωτικό τον αντι-Covid εμβολιασμό στα παιδιά γίνεται η Κόστα Ρίκα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει τη λίστα της υποχρεωτικότητας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της νέας συμφωνίας με τη Pfizer για την παραλαβή επιπλέον δόσεων, αλλά και της έγκρισης του εμβολίου για τις ηλικίες 5 έως 11 ετών.

Παρότι τα περισσότερα παιδιά είναι απίθανο να αρρωστήσουν βαριά από την Covid, το γεγονός ότι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό έχει θορυβήσει τις υγειονομικές αρχές.

«Το εμβόλιο μπορεί να σταματήσει τη διασπορά του ιού από τα παιδιά προς τους υπόλοιπους» εξήγησαν οι αρμόδιοι επιστήμονες.

Οι επιπλέον δόσεις της Pfizer εκτιμώνται σε 3,5 εκατ., εκ των οποίων το 1,5 εκατ. θα δοθεί αποκλειστικά στις ηλικίες 5 έως 11 ετών. Οι υπόλοιπες θα αφορούν τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και τις ευπαθείς ομάδες.

Μέχρι σήμερα, πλήρως εμβολιασμένο θεωρείται το 55% του πληθυσμού στη χώρα της κεντρικής Αμερικής.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, το εμβόλιο της Pfizer είναι αποτελεσματικό κατά 91% στα νέα παιδιά, χωρίς να έχουν διαπιστωθεί δυσάρεστες παρενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα ο εμβολιασμένος των παιδιών είναι προαιρετικός και αφορά τις ηλικίες 12 έως 17 ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση