ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

O CEO που θέλει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 18 ώρες την ημέρα

Ο Shantanu Deshpande, ιδρυτής της Bombay Shaving Company, ζήτησε από τους νέους εργαζόμενους να «λατρεύουν» τη δουλειά

Money Review

Έντονη κριτική δέχεται στα social media ένας Ινδός CEO που δηλώνει ότι οι νέοι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλεύουν 18 ώρες την ημέρα για τα πρώτα 4-5 χρόνια της καριέρας τους.

Ο Shantanu Deshpande, ιδρυτής της Bombay Shaving Company, ζήτησε από τους νέους εργαζόμενους να «λατρεύουν» τη δουλειά.

Σε post του στο LinkedIn, έγραψε ότι οι νέοι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να αναζητούν την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής στα πρώτα χρόνια της καριέρας του.

Οι αντιδράσεις στα social media ήταν οργισμένες, με πολλούς να τον κατηγορούν ότι προωθεί μία «τοξική εργασιακή κουλτούρα».

Το 2020, ο συνιδρυτής της Infosys, Narayana Murthy, επίσης δέχθηκε επικρίσεις όταν δήλωσε ότι οι Ινδοί θα πρέπει να δουλεύουν τουλάχιστον 64 ώρες την εβδομάδα για τα επόμενα 2-3 χρόνια, για να καλύψουν το χαμένο έδαφος των lockdowns της πανδημίας.

Όμως, έρευνα του 2020 έδειξε ότι δύο στους πέντε επαγγελματίες στην Ινδία παρουσιάζει αυξημένο στρες και άγχος.

Έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων, ο Deshpande απάντησε στις επικρίσεις. «Τόσο μίσος για τις 18 ώρες δουλειάς την ημέρα. Αυτό που εννοώ είναι να δίνεις ό,τι έχεις και ακόμα παραπάνω», έγραψε. Και κάλεσε όσους αμφισβητούν την εργασιακή κουλτούρα που επικρατεί μέσα στην εταιρεία του να μιλήσουν με τους υπαλλήλους του.

Η συζήτηση αυτή ανοίγει σε μία περίοδο που στα social media κυριαρχεί η τάση της «σιωπηλής παραίτησης». Χιλιάδες εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι επιλέγουν να κάνουν το ελάχιστο απαιτητό στις δουλειές τους και τίποτα παραπάνω, υιοθετώντας τη λογική του «δουλεύω για να ζήσω, δεν ζω για να δουλεύω».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση