ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το ακριβότερο σπίτι των ΗΠΑ ψάχνει αγοραστή

Το ακίνητο με τα τρία σπίτια και την ιδιωτική μαρίνα για σκάφη πωλείται αντί 295 εκατ. δολαρίων

Money Review

Ο χρηματιστής John Donahue πετούσε πάνω από το Naples της Φλόριντα, τη δεκαετία του 1980, όταν είδε ένα ανεκμετάλλευτο κομμάτι γης πάνω στον Κόλπο του Μεξικού.

«Θέλω να πάω εκεί», είπε στη σύζυγό του, Rhodora Donahue, δείχνοντάς της ένα ακρωτήρι που ονομάζεται Gordon Pointe. Έτσι, το 1985 έδωσε 1 εκατ. δολάρια για να αγοράσει ένα οικόπεδο 17,5 στρεμμάτων που δεν είχε τίποτα άλλο παρά μια μικρή καλύβα για ψάρεμα. Την επόμενη δεκαετία, το ζευγάρι συγκέντρωσε γη περίπου 240 στρεμμάτων στην περιοχή και έχτισε ένα παραθαλάσσιο εξοχικό για την οικογένειά τους που όλο και μεγάλωνε. Καθώς απέκτησαν 13 παιδιά και 84 εγγόνια, μαζί με την οικογένειά τους μεγάλωνε και η εξοχική κατοικία.

Τώρα, αφότου ο John και η Rhodora πέθαναν, η οικογένειά τους βγάζει το καλύτερο σημείο του κτήματος προς πώληση. Το ακίνητο με τα τρία σπίτια και την ιδιωτική μαρίνα για σκάφη πωλείται αντί 295 εκατ. δολαρίων. Εάν βρει αγοραστή σε αυτά τα επίπεδα, θα σπάσει το ρεκόρ της ακριβότερης κατοικίας που έχει πουληθεί ποτέ στις ΗΠΑ.

Ο John Donahue φοίτησε στη φημισμένη στρατιωτική σχολή West Point και υπηρέτησε στην αεροπορία έως το 1950, όταν γράφτηκε σε σειρά μαθημάτων του Forbes για το χρηματιστήριο δι’ αλληλογραφίας. Το 1955, μαζί με δύο φίλους του από το σχολείο, ίδρυσαν την επενδυτική εταιρεία Federated Investors στο Πίτσμπεργκ. Σήμερα, η εταιρεία που είναι γνωστή ως Federated Hermes διοικείται από τον γιο του, J. Christopher Donahue, και διαχειρίζεται 668,9 δισ. δολάρια.

Η οικογένεια έχτισε τρία μεγάλα σπίτια στο Gordon Pointe, ξεκινώντας με μία εξοχική κατοικία έξι υπνοδωματίων με κλειστή πισίνα. Ακολούθησε ένα δεύτερο σπίτι που χτίστηκε γύρω στο 1990, με πέντε υπνοδωμάτια και άλλη μία πισίνα, ενώ το 2013 χτίστηκε ένα τρίτο σπίτι, με μία ακόμα πισίνα και μαρίνα που μπορεί να φιλοξενήσει γύρω στα 6 σκάφη, γράφει η Wall Street Journal.

Άλλωστε, η ευρύτερη οικογένεια, που περιλαμβάνει περισσότερα από 175 δισέγγονα, μαζευόταν στο ακίνητο συχνά για Σαββατοκύριακα, γιορτές, γάμους και πάρτι. Όπως λέει ένας από τους γιους του ζευγαριού, υπήρχαν νύκτες όπου και το τελευταίο κρεβάτι του συγκροτήματος ήταν κατειλημμένο.

Εάν το ακίνητο πουληθεί για 295 εκατ. δολάρια, θα ξεπεράσει το ρεκόρ της ακριβότερης κατοικίας στις ΗΠΑ, το οποίο σημείωσε ο ιδρυτής της εταιρείας hedge fund Citadel, Ken Griffin, όταν το 2019 αγόρασε ένα ρετιρέ στον δρόμο που ονομάζεται και Billionaires’ Row στο Μανχάταν, για 240 εκατ. δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση