ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Ευρώπη πρέπει να ανησυχεί από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank;

«Θετικό στοιχείο η απόφαση των αμερικανικών αρχών να διασώσουν τους καταθέτες υπό τον φόβο του ντόμινο», αναφέρει ο Δρ Παπαγεωργίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αναβίωση του τρόμου στην Ευρώπη, όταν κατάρρευσε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Lehman Brothers το 2008, με οδυνηρές συνέπειες και στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, δημιουργεί το κλείσιμο της Silicon Valley Bank στις ΗΠΑ, δήλωσε στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο ακαδημαϊκός δρ Πάμπος Παπαγεωργίου.

Στο ερώτημα εάν μπορεί να επαναληφθεί η ιστορία και εάν θα επηρεαστεί η Ευρώπη, απάντησε ότι «σίγουρα η Ευρώπη επηρεάζεται από τις ΗΠΑ, όπως το 2008 με την κατάρρευση της Lehman Brothers, όμως υπάρχει μία διαφορά: τότε η κρίση προκλήθηκε από το κακό πακέτο των επενδύσεων, ενώ η σημερινή περίπτωση είναι πιο εύκολη».

Τόνισε ότι το κλείσιμο δύο τραπεζών στις ΗΠΑ ήταν κάτι πολύ ξαφνικό, υπάρχει φόβος στην Ευρώπη και φαίνεται ότι η πολιτική της αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ θα αναβληθεί προσωρινά.

Ο κ. Παπαγεωργίου βλέπει ως θετικό στοιχείο την απόφαση των αμερικανικών αρχών να διασώσουν τους καταθέτες της Silicon Valley Bank, σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τον πανικό, τον κίνδυνο ενός ντόμινο και μιας νέας χρηματοοικονομικής κρίσης, έπειτα από την κατάρρευση της τράπεζας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση