ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΒΕΠ: Oι οικονομίες των χωρών είναι συγκοινωνούντα δοχεία

«Μετά την λήξη της πανδημίας θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια παγκόσμια και κυπριακή οικονομική ύφεση», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την ανησυχία του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης, από την κατάσταση που έχει προκύψει με την πανδημία, αφού όπως σημείωσε οι οικονομίες των χωρών είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ότι οι επιχειρήσεις πέραν της βραχυπρόθεσμης υποστήριξης , αναμένουν να δουν πως το κράτος και η ΕΕ, θα αντιμετωπίσουν την επερχόμενη μεγάλη οικονομική ύφεση, προέβη ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως η ανησυχία τους δεν έγκειται μόνο στο βραχυπρόθεσμο πρόβλημα το οποίο δημιουργείται από τον κορωνοϊό, αλλά και από το γεγονός, ότι όλες οι οικονομίες του κόσμου αλλά και της Ευρώπης έχουν επηρεαστεί σοβαρά από την πανδημία, χωρίς κανένας να γνωρίζει πόσο καιρό θα πάρει η ανάκαμψη.

Μέχρι στιγμής ωστόσο σημείωσε, η κατάσταση από την πανδημία στην Κύπρο είναι υπό ελέγχο και αντιμετωπίσιμη.

Πρόσθεσε δε, πως μετά την λήξη της πανδημίας θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια παγκόσμια και κυπριακή οικονομική ύφεση, σημειώνοντας πως αυτό, είναι που τους ανησυχεί ιδιαίτερα.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου είπε πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά αυτό που μένει να δούμε συμπλήρωσε είναι η εφαρμογή τους.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Δημητριάδης απήντησε, πως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου τροφοδοτεί συνέχεια τις επιχειρήσεις της Πάφου με πληροφοριακό υλικό όπως λαμβάνεται από το κράτος αλλά και παρέχει τηλεφωνική βοήθεια σε σχέση με την συμπλήρωση των εντύπων. Δυστυχώς συνέχισε, όλες οι επιχειρήσεις της Πάφου και οι επαγγελματίες είναι σε αναμονή και σε μεγάλη ανησυχία για το πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση πραγμάτων που τους έχει μηδενίσει τα εισοδήματα αλλά τα έξοδα τους συνεχίζουν να “τρέχουν” πλήρως.

Επιπρόσθετα ο κ. Δημητριάδης έστειλε το μήνυμα ότι πρέπει όλοι μας από κοινού αλλά και ο καθένας ξεχωριστά να βρισκόμαστε σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργεί ο κορωνοϊός, τόσο βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα . Θα χρειαστεί, σημείωσε, να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις από το κράτος για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε την οικονομία μας στην σωστή πορεία.

Όλα θα εξαρτηθούν συνέχισε, από το πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Κύπρο, πόσο χρόνο θα χρειαστεί στην Ευρώπη και στον κόσμο γενικότερα, αφού, όπως εξήγησε, οι οικονομίες των χωρών είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Δυστυχώς ακόμη δεν μπορούμε να κάνουμε ακριβείς προβλέψεις αφού δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το βάρος και το εύρος των συνεπειών της πανδημίας, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X