ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Κύπρος κατέχει τον χαμηλότερο πληθωρισμό της Ευρώπης

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται και η Ελλάδα καθώς φτάνει μόλις το -0,3%

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τον χαμηλότερο πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται να κατέχει η Κύπρος σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, αφού βρίσκεται στο -0,5%. Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ ήταν 0,7% τον Οκτώβριο του 2019, από 0,8% το Σεπτέμβριο.

Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 2,3%. Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 1,1% τον Οκτώβριο του 2019, από 1,2% το Σεπτέμβριο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 2,3%. Στην Κύπρο ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός στο -0,5% τον Οκτώβριο (στο ίδιο ποσοστό με το Σεπτέμβριο) και ένα χρόνο νωρίτερα ήταν 1,9%. Στην Ελλάδα, ο πληθωρισμός γύρισε σε αρνητικό έδαφος στο -0,3%, από 0,2% το Σεπτέμβριο και 1,8% το προηγούμενο έτος.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Κύπρο (-0,5%), στην Ελλάδα (-0,3%) και στην Πορτογαλία (-0,1%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (3,2%), στην Ουγγαρία (3,0%) και στη Σλοβακία (2,9%).

Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε δεκαπέντε κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε οκτώ και αυξήθηκε σε πέντε.

Τον Οκτώβριο, η υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ προήλθε από τις υπηρεσίες (+0,69 ποσοστιαίες μονάδες, π.μ.), τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό (+0,29 π.μ.), μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,07 π.μ.) και την ενέργεια (-0,32 π.μ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση