ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ισπανία: Στόχος η επανεκκίνηση του τουρισμού περί τα τέλη Ιουνίου

«Από τα τέλη Ιουνίου, ελπίζω, θα αρχίσουμε την τουριστική δραστηριότητα…Πρέπει να καταστήσουμε την Ισπανία ελκυστική από την σκοπιά της υγείας,» ανέφερε ο Ισπανός Υπουργός Μεταφορών

ΚΥΠΕ

Στο άνοιγμα της χώρας για τους ταξιδιώτες περί τα τέλη Ιουνίου, προσανατολίζεται η Ισπανία, η οικονομία της οποίας εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τον τουρισμό.

Αν και η Μαδρίτη επέκτεινε για άλλες δύο εβδομάδες την απαγόρευση εισόδου σε ταξιδιώτες, ο Υπουργός Μεταφορών, Χοσέ Λουίς Αβάλος δήλωσε πως η απαγόρευση θα αρθεί σταδιακά παράλληλα με την άρση της απαγόρευσης εσωτερικών πτήσεων, καθώς οι ισπανικές επαρχίες προχωρούν σε σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών.

«Από τα τέλη Ιουνίου, ελπίζω, θα αρχίσουμε την τουριστική δραστηριότητα…Πρέπει να καταστήσουμε την Ισπανία ελκυστική από την σκοπιά της υγείας,» ανέφερε ο κ. Αβάλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TVE.

Σημειώνεται ότι ο τουρισμός συνεισφέρει πέραν του 12% στο ισπανικό ΑΕΠ. Ωστόσο η Ισπανία περιλαμβάνεται στις χώρες που κτυπήθηκαν σκληρά από την νόσο Covid-19 με 27.650 θανάτους και 231.350 λοιμώξεις κορωνοϊού. Η χώρα βρίσκεται σε διαδικασία σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού, που βρίσκονται σε ισχύ από τα μέσα Μαρτίου.

Ωστόσο, ακόμη και αν επανανοίξει η χώρα για τον τουρισμό στα τέλη Ιουνίου, ο οίκος Exceltur εκτιμά ότι τα έσοδα της ισπανικής τουριστικής βιομηχανίας θα μειωθούν μεταξύ €93 και €124 δισεκατομμυρίων το 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση