ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κοινή Διακήρυξη των Ευρωπαίων Κοινωνικών Εταίρων στον τραπεζικό τομέα

Ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, συνυπέγραψε τη διακήρυξη ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής BCESA της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μέσω ηλεκτρονικής συνεδρίασης και με την αξιοποίηση ηλεκτρονικής υπογραφής οι Ευρωπαίοι Κοινωνικοί Εταίροι που έχουν εμπλοκή με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, συνυπέγραψαν Κοινή Διακήρυξη για τις εργασιακές παραμέτρους στον τομέα (Joint Declaration On Employment Aspects of Providing Financial Services Including Guidance).

Η Διακήρυξη αποτελεί απόρροια πολύμηνων διαβουλεύσεων μεταξύ των Κοινωνικών Εταίρων και πιο συγκεκριμένα της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (EBF), του European Savings Bank Group (ESBG), του European Association Cooperative Banks (EACB) και της συνδικαλιστικής Οργάνωσης UNI Europa.

Σημειώνεται ότι εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας τη διακήρυξη υπέγραψαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινωνικών Σχέσεων, Γενς Τάου και Μιχάλης Καμμάς αντίστοιχα.

Οι βασικές παράμετροι της διακήρυξης αφορούν στις αξίες που επιδιώκεται να πρεσβεύουν και να προασπίζονται οι εργαζόμενοι στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, με στόχο να εδραιωθούν συνθήκες αειφόρου ανάπτυξης αι κοινωνικής ευημερίας. Για επίτευξη του μεγάλου στόχου οι Ευρωπαίοι Κοινωνικού Εταίροι έχουν δεσμευθεί προς υλοποίηση κοινών δράσεων, οι οποίες στηρίζονται στους ακόλουθους πυλώνες:

1. Πλήρης συμμόρφωση με το εποπτικό πλαίσιο
2. Εκπαίδευση προσωπικού
3. Πληροφόρηση και Επικοινωνία
4. Υγιές εργασιακό περιβάλλον και προώθηση ισοζυγίου εργασίας-προσωπικής ζωής (work-life balance)
5. Επαγγελματικές αξίες, οι οποίες συνοψίζονται στις πιο κάτω έννοιες:
o Ακεραιότητα
o Σεβασμός στον Νόμο
o Εχεμύθεια
o Επαγγελματισμός
o Αυτοπεποίθηση
o Επιμέλεια
o Ισότητα και σεβασμός
o Αξιοπρέπεια
o Υπευθυνότητα
6. Οικονομική Σταθερότητα
7. Ασφάλεια Πληροφοριών και Ιδιωτικότητα
8. Κοινωνικός Διάλογος

Καταληκτικά, σημειώνεται ότι οι Κοινωνικοί Εταίροι στην ΕΕ μέσω της υπογραφής της Κοινής Διακήρυξης δεσμεύονται προς υλοποίησή της, μέσω κοινών δράσεων και επικοινωνιακών εκστρατειών για ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον θετικό ρόλο και τις αξίες του χρηματοπιστωτικού κλάδου στην Ευρώπη. Προς επίτευξη του στόχου της ευρείας διάχυσης των μηνυμάτων στους Ευρωπαίους πολίτες, οι Κοινωνικοί Εταίροι θα ζητήσουν από την Κομισιόν την επίσημη μετάφραση και αποστολή της Διακήρυξης στις περισσότερες δυνατές γλώσσες της ΕΕ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση