ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:57
 

ΟΕΒ: Μακρυά από υπερβολές το σχέδιο πολιτογραφήσεων

Προσεκτική και υπεύθυνη διαχείριση του σχεδίου πολιτογράφησης μέσω επένδυσης εισηγείται η ομοσπονδία

Newsroom K

Καταλυτική ήταν η συμβολή του σχεδίου πολιτογραφήσεων μέσω επενδύσεων, στην προσπάθεια ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας εκτιμά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών (μέλος της ΟΕΒ). Ως εκ τούτου, υποστηρίζει την πολύ προσεκτική διαχείριση και προβολή του σχεδίου, μακριά από υπερβολές και ενέργειες οι οποίες ενδεχομένως να εκθέτουν την Κύπρο και να επηρεάζουν δυσμενώς την προσπάθεια προβολής της χώρας μας ως ενός ελκυστικού, αλλά πρωτίστως αξιόπιστου επενδυτικού προορισμού.

Σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος χαιρετίζει τους αυστηρότερους κανονισμούς για τη διαχείριση του σχεδίου που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο και με τις προσπάθειες της Κυβέρνησης και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, όπως ο CIPA, να περιορίσουν φαινόμενα επιθετικής διαφήμισης ή και παραπληροφόρησης επενδυτών.

Όπως αναφέρει, το σχέδιο πρέπει να προστατευτεί γιατί αποτελεί σημαντικό κίνητρο για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και έχει συμβάλει στη δυναμική επαναδραστηριοποίηση του κατασκευαστικού τομέα και στη δημιουργία εξειδικευμένων θέσεων εργασίας. Σημειώνεται ότι η οικοδομική βιομηχανία και ευρύτερα ο τομέας ανάπτυξης γης της χώρας συμβάλλουν ουσιαστικά στο κυπριακό ΑΕΠ, περίπου κατά 17% ετησίως.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X