ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:28
 

Π. Νικολάου: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τις επόμενες κινήσεις

Τραπεζικές πηγές σημείωσαν πως στόχος των μέτρων του κράτους και των τραπεζών πρέπει να είναι η προστασία της προστιθέμενης αξίας και της απασχόλησης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Νικολάου χαιρέτισε την έγκριση των μέτρων για αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, σημειώνοντας πως αυτά δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τις επόμενες κινήσεις. «Χαιρετίζω το γεγονός ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν συνταχθεί στη προσπάθεια να φτάσουμε, σαν κοινωνία, σε μέτρα που να στηρίζουν την απασχόληση και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις γι’ τις επόμενες κινήσεις», αναφέρει σε δήλωσή του ο CEO της Τράπεζας Κύπρου.

Όπως προσθέτει, «παραμένουν κάποιες διευκρινήσεις αλλά είμαστε σε καλό δρόμο και ελπίζω πως μέχρι το βράδυ της Παρασκευής να μπορούμε να αναλύουμε πλέον συγκεκριμένα σενάρια και λύσεις με μοναδικό γνώμονα τη στήριξη της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας». Στο μεταξύ, τραπεζικές πηγές σημείωσαν πως στόχος των μέτρων του κράτους και των τραπεζών πρέπει να είναι η προστασία της προστιθέμενης αξίας και της απασχόλησης.

Επεσήμαναν ωστόσο πως «τα πολεμοφόδια ρευστότητας δεν είναι απεριόριστα» και ότι για τον σκοπό αυτό πρέπει να διοχετευθεί «με γνώμονα το γεγονός ότι είμαστε σε μαραθώνιο και πρέπει να αρκέσει ως το τέλος αυτής της προσπάθειας», η οποία στοχεύει στην αποτροπή της καταστροφής αξίας και στην αποφυγή μιας υπερβολικής μείωσης της απασχόλησης. «Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα δεν πρέπει να εισπραχθούν ως χορηγία αλλά σαν στήριξη σε εκείνους που, στο τέλος της κρίσης, θα είναι σε θέση να δώσουν μισθούς, δουλειές και αξία στο σύνολο της οικονομίας. Έχουμε μόνο μία ευκαιρία να το κάνουμε σωστά και ο δρόμος είναι μακρύς», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X