ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Πίσω στη Βουλή οι αλλαγές στις εκποιήσεις

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέπεμψε τους νόμους μαζί με το νόμο για τη σύνταξη χηρείας των ανδρών

Newsroom K

Επέστρεψε στη Βουλή για αναθεώρηση του πακέτου των αλλαγών του νόμου των εκποιήσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως είχε διαρρεύσει από την προηγούμενη Παρασκευή όπου και ψηφίστηκαν οι νόμοι, ο Πρόεδρος πιθανότατα θα ανέπεμπε τους νόμους στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως και έγινε, μία εβδομάδα αργότερα.

Υπενθυμίζεται πως από την προηγούμενη Παρασκευή ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε δημόσια πως θα προέτρεπε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αναπέμψει τους νόμους που αλλάζουν τις εκποιήσεις, ενώ εντός της εβδομάδας το ίδιο έπραξε και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Στη Βουλή επιστράφηκε όλη η Πρόταση νόμου που τροποποιεί τους μεταβιβάσεως και υποθηκεύσεως ακινήτων νόμους του 1965 έως 2018 και όχι μέρος του.

Μαζί με το επίμαχο νομοσχέδιο, επέστρεψε και το νομοσχέδιο για τη σύνταξη χηρείας των αντρών.

Για τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 10:30 το πρωί ορίστηκε η έκτακτη συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η συνεδρία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 22 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η ημερήσια διάταξη παραμένει η ίδια και περιλαμβάνει τον περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του 2019 (Αναπομπή), τον περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2019 (Αναπομπή), τον περί της Αναστολής των Διαδικασιών Εκποίησης Ενυπόθηκων Ακινήτων (Προσωρινές Διατάξεις) Νόμος του 2019 (Αναπομπή) και τον περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019 (Αναπομπή).

Εξάλλου, ενωρίτερα, την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών στις 08:30, η συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών στις 0900 και της Επιτροπής Εργασίας στις 09:30.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναφερόμενος στους λόγους των αναπομπών που παρατίθενται στις σχετικές επιστολές που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Προδρόμου είπε πως σε σχέση με τον νόμο για τις εκποιήσεις πως οι ενυπόθηκες εξασφαλίσεις είναι μέρος της δανειακής σύμβασης και ο νόμος επεμβαίνει στους όρους της σύμβασης, θέτει εκ των υστέρων προϋποθέσεις και διαταράσσει δικαιώματα τα οποία κατοχυρώνονται με τη σύμβαση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X